Európsky futbalový víkend - 18.týždeň

NETKY.SK • 3 Máj 2013, 14:34 • 2 min
Európsky futbalový víkend - 18.týždeň

BRATISLAVA - Aktuálne informácie o zranených a uzdravených hráčoch z európskych futbalových líg.

slovakia

left justify in out

Bayern do Dortmundu bez kvarteta opôr

Už istý nemecký futbalový šampión Bayern Mníchov sa v sobotňajšom šlágri I. bundesligy proti Borussii Dortmund predstaví bez kvarteta opôr. Tréner Bavorov Jupp Heynckes nechá v stretnutí, v ktorom sa predstavia dvaja finalisti Ligy majstrov 2012/2013, odpočívať Bastiana Schweinsteigera, Philippa Lahma, Arjena Robbena a Francka Ribéryho. Spomenutá štvorica sa ocitla mimo hry aj pre menej závažné boľačky, ktoré si odniesla zo stredajšieho odvetného duelu LM na pôde FC Barcelona. "Tento náš vzájomný duel nemá vplyv na finále vo Wembley," tvrdí Heynckes, ktorý predpokladá, že Dortmundčania tiež nepostavia najsilnejšiu zostavu. Bayern ťahajúci rekordnú 14-zápasovú víťaznú sériu nezdolal Borussiu v piatich ligových stretnutiach za sebou.

 

Dobrotka bude chýbať pri Petroušovej premiére

Futbalisti SK Slavia Praha sa musia v nedeľu 5. mája od 18.05 h v Edene v zápase 26. kola Gambrinus ligy proti Jabloncu zaobísť bez maróda Martina Dobrotku. Slovenský stopér "zošívaných" nenastúpi pri obnovenej premiére staronového kouča Michala Petrouša, ktorý počas týždňa nahradil doterajšieho trénera Petra Radu. "Pre zranenie nám budú chýbať Milan Nitrianský a Martin Dobrotka, inak je mužstvo kompletné," poznamenal Petrouš.

Slavia figuruje v tabuľke najvyššej českej súťaže päť kôl pred koncom sezóny 2012/2013 na ôsmej priečke. "Musíme začať vyhrávať, lebo naše ostatné výkony neboli oslnivé. Najlepšou cestou na udobrenie fanúšikov sú rozhodne víťazstvá," tvrdí slovenská opora v bránke pražského tímu Kamil Čontofalský.

 

Štart Montoliva a Pazziniho v nedeľu otázny

Futbalisti AC Miláno sa v nedeľňajšom stretnutí Serie A proti FC Turín budú možno musieť zaobísť bez dvojice talianskych reprezentantov a dôležitých hráčov Riccarda Montoliva a Giampaola Pazziniho.

"Luca Antonini, Giampaolo Pazzini a Riccardo Montolivo nedokončili dnešný tréning, keďže pociťovali bolesť. Z tejto trojice sa len Montolivo zotavuje zo svalového zranenia," uvádza sa v stanovisku milánskeho klubu. Hráčom AC patrí momentálne v tabuľke najvyššej talianskej súťaže tretia priečka o bod pred futbalistami Fiorentiny.

 

Lisandro López v nedeľu pomôže Lyonu, Lacazette otázny

Lisandro López sa vystrábil z problémov s lýtkom a Olympique Lyon s ním môže počítať v nedeľňajšom stretnutí najvyššej francúzskej futbalovej súťaže Ligue 1 na trávniku AS Nancy. "V úvode týždňa vynechal tréningy, ale všetko je už v poriadku," referoval o 30-ročnom argentínskom zakončovateľovi tréner Rémi Garde. Starosti mu pre zmenu robí druhé z útočných tykadiel Alexandre Lacazette, jeho účasť je otázna pre problémy so stehnom.

Lyon je so 60 bodmi v tabuľke na treťom mieste, štyri kolá pred koncom ešte za bojuje o druhú priečku, kde má Olympique Marseille štvorbodový náskok. K majstrovskému titulu pevným krokom kráča Paríž St. Germain (73 bodov).




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies