Futbalový turizmus v Anglicku rozkvitá, lákadlami najmä ManU a Arsenal

NETKY.SK • 10 September 2015, 12:35 • 2 min
Futbalový turizmus v Anglicku rozkvitá, lákadlami najmä ManU a Arsenal

LONDÝN - Futbalové zápasy v Anglicku si prišlo minulý rok pozrieť až približne 800-tisíc zahraničných návštevníkov. Podľa zverejnenej štúdie pritom počas svojho pobytu na Ostrovoch minuli vyše miliardu amerických dolárov (v prepočte cca 898 miliónov eur).

slovakia

left justify in out

Čísla, ktoré zverejnila britská národná turistická agentúra VisitBritain, poukazujú na rozkvitajúci "futbalový turizmus" v Anglicku. Až 40 percent z turistov priznalo, že futbal bol pre nich hlavným motívom na návštevu Veľkej Británie. Lákadlom sú pre zahraničných fanúšikov najmä duely elitnej Premier League. Old Trafford a Emirates Stadium, teda domovské stánky Manchestru United, respektíve Arsenalu Londýn, boli s počtom 109-tisíc návštev najvyhľadávanejšími destináciami u futbalových turistov. V priemere jeden z desiatich turistov, ktorí prišli na severozápad Anglicka, navštívil popritom aj futbalový zápas, najčastejšie na štadiónoch Manchestru City, United či Liverpoolu.

 

Futbaloví turisti pochádzali najčastejšie z Írska (121-tisíc), Nórska (93-tisíc) a Švédska (58-tisíc). Informáciu priniesla agentúra AP.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies