Futbalový tím z USA zavíta po 37 rokoch na Kubu

NETKY.SK • 10 Marec 2015, 23:05 • 2 min
Futbalový tím z USA zavíta po 37 rokoch na Kubu

HAVANA - Futbalisti New Yorku Cosmos nastúpia v júni v priateľskom zápase proti reprezentácii Kuby a stanú sa tak prvým futbalovým klubom z USA po 37 rokoch, ktorý odohrá zápas na "Ostrove slobody".

slovakia

left justify in out

Na odohratí duelu sa obe strany dohodli po tom, ako vlády USA a Kuby oznámili 17. decembra úmysel obnoviť diplomatické vzťahy, ktoré sú prerušené od Kubánskej revolúcie v roku 1959. "Udalosti zo 17. decembra boli veľmi dobrým krokom pre náš futbal," povedal pre agentúru AP viceprezident Kubánskej futbalovej federácie Antonio Garces.

 

Zápas by sa mal uskutočniť 2. júna v Havane. Doteraz posledným klubom z USA, ktorý odohral na Kube futbalový zápas bol už zaniknutý Chicago Sting v roku 1978. V roku 2008 sa na Kube predstavila v kvalifikácii o postup na majstrovstvá sveta reprezentácia USA.

 

Cosmos pôsobia v USA v druhej najvyššej súťaži North American Soccer League. Na súpiske tímu je aj bývalý hviezdny útočník Španielska a Realu Madrid Raul Gonzalez.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies