Futbalový šampionát pomohol zvýšiť zisk Anheuser-Busch InBev o 7,5 %

NETKY.SK • 12 August 2010, 12:41 • 2 min
Futbalový šampionát pomohol zvýšiť zisk Anheuser-Busch InBev o 7,5 %

Futbalový šampionát pomohol zvýšiť zisk Anheuser-Busch InBev o 7,5 %

slovakia

left justify in out

img

Majstrovstvá sveta (MS) vo futbale v Juhoafrickej republike (JAR) pomohli zvýšiť predaj piva pivovarníckeho koncernu Anheuser-Busch InBev za 2. štvrťrok 2010 medziročne o 2 % a nealkoholických nápojov o 5,5 %. Tým dopomohli aj k medziročnému rastu čistého zisku spoločnosti o 7,5 % na 1,15 miliardy USD (883,53 milióna eur). V 2. štvrťroku 2009 dosiahla firma zisk 1,07 miliardy USD.
      V Belgicku sídliaca spoločnosť informovala, že svetový šampionát výrazne podporil najmä predaj piva kľúčovej značky Budweiser, ktorá v ostatných rokoch strácala svoj podiel na svetovom trhu.
      Čo sa týka zisku, podľa AB InBev je vyšší, než firma sama čakala, a prekonal aj prognózy analytikov. Spoločnosť teraz predpokladá, že zisk bude pokračovať v raste až do konca roka. K tomu by mohol dopomôcť fakt, že minulý rok pivovarnícka spoločnosť počas recesie strácala ako na tržbách, tak aj na zisku.

Zdroj: TASR/AP



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona