Futbalové osobnosti o debakli Brazílie, Cannavaro: Mamma Mia!

NETKY.SK • 9 Júl 2014, 13:31 • 2 min
Futbalové osobnosti o debakli Brazílie, Cannavaro: Mamma Mia!

BELO HORIZONTE - Je to neuveriteľné, ale po tucte tesných zápasov vyraďovacej fázy futbalových MS prišiel jeden ozaj netuctový výsledok 1:7.

slovakia

left justify in out

A just v dueli dvoch tímov, ktoré reprezentujú favorizované veľmoci. Brazília doma inkasovala v prvom semifinále šampionátu debakel od Nemecka po tom, ako sa všetky štyri štvrťfinálové zápasy skončili najtesnejším rozdielom. Predtým takto dopadlo 6 z 8 osemfinálových stretnutí, pričom zostávajúce dva mali víťazi po výsledku 2:0. 

 

O Brazílii sa vedelo, že tím nehrá úplne vo svojej koži. Aj to, že jej ofenzíva leží príliš silno na bedrách Neymara a že kritikmi chválená defenzíva na Thiagovi Silvovi. Po ich absencii boli hlavnými otáznikmi, ako Brazília skóruje a ako sa bude organizovať obranná činnosť. Prvý otáznik bol po štvrtine zápasu už irelevantný, lebo chýbala akákoľvek organizácia hry, tobôž defenzívy. A tak mužstvo, ktoré malo z 5 zápasov gólové skóre z hry 10:4, ho má po šiestich dueloch 11:11...

 

Reakcie osobností sú rôznorodé. Bývalí reprezentanti krajiny sú voči svojim nástupcom zhovievaví, takisto hlava štátu. Menej už populárny komentátor:                     

 

Juninho, bývalý brazílsky reprezentant: "Bude náročné sa spamätať z takéhoto výsledku. Nie je správne teraz kritizovať hráčov. Nemci nám ukázali, ako treba hrať futbal a my sme sa z toho poučili. Je dôležité si teraz sadnúť a zamyslieť sa, v čom má brazílsky futbal medzery. Určite bude musieť nastať viacero zmien."

 

Oliver Kahn, bývalý brankár nemeckej reprezentácie, vicemajster sveta 2002: "Ťažko hovoriť o bremene, ktoré niesli títo chlapci z Brazílie na svojich pleciach. Tím však nemal dostatok skúseností, aby sa vyrovnal s tlakom na takom veľkom turnaji v domácom prostredí. Dnes sa úplne emocionálne rozpadli."

 

Rivaldo, bývalý brazílsky futbalista a majster sveta z roku 2002: "Je ťažké nájsť vysvetlenie pre to, čo sa stalo. Určite je to veľké sklamanie pre všetkých Brazílčanov a ťažko akceptovateľný výsledok."  

 

Jürgen Klinsmann, bývalý tréner nemeckej reprezentácie a súčasný kouč USA: "Nemecko dnes prepísalo históriu MS! Niečo neuveriteľné, som na nich hrdý."

 

Galvao Bueno, populárny brazílsky televízny komentátor: "Toto je najväčšia hanba v 84-ročnej histórii MS. Videli sme totálny 10-minútový výpadok. Niečo také si v semifinále svetového šampionátu nemôžete dovoliť."

 

Karim Benzema, francúzsky futbalista: "Neuveriteľný zápas Nemecka!"

 

Joseph Blatter, prezident Medzinárodnej futbalovej federácie (FIFA): "Gratulujem Nemecku k postupu do rekordného ôsmeho finále majstrovstiev sveta."

 

Dilma Rousseffová, prezidentka Brazílie: "Tak ako všetci Brazílčania, aj ja som veľmi smutná. Je mi to ľúto, kvôli fanúšikom aj hráčom. Ale nenecháme sa zlomiť. Brazília strasie zo seba prach a znovu sa postaví na nohy!"

 

Ruud Gullit, bývalý reprezentant Holandska: "Niečo neuveriteľné zo strany Nemcov. Gratulujem."

 

Fabio Cannavaro, bývalý taliansky reprezentant a majster sveta z roku 2006: "Mamma Mia! Neuveriteľné!"

 

Dirk Nowitzki, nemecký basketbalista: "Fináááále!"

 

Nico Hülkenberg, pilot formuly 1: "Wau! Nemám slov!"

 

Dietmar Hamann, bývalý nemecký reprezentant: "Majstrovská trieda Nemecka. Chladnokrvné, organizované, usilovné a skromné. Sme hrdí na tento tím."



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies