Futbalová megastar dala štyri góly, no aj tak ju vypískali!

NETKY.SK • 18 Január 2018, 13:37 • 2 min
Futbalová megastar dala štyri góly, no aj tak ju vypískali!

PARÍŽ - Nestáva sa často, že jeden hráč strelí v zápase štyri góly a na ďalšie dva prihrá, ešte menej často, že ho po takom výkone vypískajú vlastní fanúšikovia. To si v stredu prežil útočník Paríža Saint-Germain Neymar.

slovakia

left justify in out

Hviezdny brazílsky futbalista bol hlavným strojcom vysokého víťazstva 8:0 nad Dijonom v 21. kole Ligue 1, no z ihriska odchádzal nahnevaný. Dôvod, prečo na neho domáci fanúšikovia pískali, sa odohral v 83. minúte, keď Neymar nenechal Edinsona Cavaniho kopnúť jedenástku za rozhodnutého stavu 7:0. Uruguajský kanonier pritom potreboval jediný gól na to, aby sa stal najlepším strelcom PSG v histórii.

 

Neymar si postavil loptu na biely bod a bez problémov prekonal brankára Baptista Reyneta. Fanúšikovia pritom skandovali "Cavani, Cavani". Podobná situácia, no v opačnom garde, sa odohrala už v septembri. Cavani vtedy nepustil k penalte brazílskeho spoluhráča a potom ju nepremenil.

 

Nahnevaný Neymar zamieril rovno do šatne, pričom sa ani nezastavil pri televíznych kamerách. "Bol trochu roztrpčený, veľa hráčov by zareagovalo rovnakým spôsobom. Keď zaznamenáte štyri góly a dve asistencie a vypískajú vás, je to od fanúšikov nevďačné. Všetci vieme, že Edi ten rekord prekoná a o veľa gólov. Hráč, ktorý zahráva penalty, je Neymar, takže si nemyslím, že by s tým Edi mal nejaký problém," citoval portál football365.com obrancu Thomasa Meuniera.

 

img

Neymar, Mbappé a Cavani v spoločnom objatí. Foto: SITA

 

Okrem Neymara sa dvakrát v úvode strelecky presadil Angel Di Maria a po jedno góle si pripísali Cavani a Kylian Mbappé. "Vedeli sme, že budeme trpieť, ale nie, že až takto," povedal pre agentúru AP stredopoliar Dijonu Jordan Marie. "Hanbíme sa za to, čo sme dnes večer predviedli. Vôbec sme nebojovali," povedal po debakli tréner Dijonu Olivier Dall'Oglio.

 

Cavani vyrovnal rekord Zlatana Ibrahimoviča, keď strelil v drese Parížanov už 156 gólov. Uruguajčanovi sa to podarilo v 226 zápasoch, odkedy prestúpil do PSG v roku 2013 z SSC Neapol za 64 miliónov eur. Ibrahimovič strelil rovnaký počet v 180 dueloch.

 

PSG má na čele tabuľky 11-bodový náskok pred druhým Lyonom (45 b), tretie je Marseille (44 b) a štvrté Monaco (43 b). Triumf nad Dijonom bol pre klub výškou skóre rekordný domáci, vonku dokázali dať Parížania ešte o jeden zásah viac, pred dvomi sezónami vyhrali v Troyes 9:0.

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
peter bercik

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona