Futbalová legenda Hakan Şükür za mreže za urážku prezidenta Erdogana na Twitteri

NETKY.SK • 26 Február 2016, 12:30 • 2 min
Futbalová legenda Hakan Şükür za mreže za urážku prezidenta Erdogana na Twitteri

ISTANBUL – Turecká futbalová legenda Hakan Şükür by si mohol vo väzení odsedieť až na štyri roky za údajné urážky tureckého prezidenta Recepa Tayyipa Erdogana na Twitteri.

slovakia

left justify in out

Samotná sloboda prejavu je niečo, čo by sa malo dodržiavať v demokratických krajinách, avšak tu nie je ani celkom jasné, čo vlastne bývalý futbalista napísal.

Prokurátori obvinili Şüküra na základe jeho tweetov na profile @HakanSukur, ktoré obsahovali "urážlivý obsah proti prezidentovi Recep Tayyip Erdoganovi a jeho synovi." Túto informáciu pôvodne priniesla súkromná tlačová agentúra Dogan.

Štyridsaťštyriročný Şükür na svoju obranu povedal, že vo svojich komentároch, ktorých obsah nebol celkom vysvetlený, nemal v úmysle uraziť prezidenta. Podľa tlačovej agentúry tieto tvrdenia prokurátori odmietli s tým, že tweety jasne súviseli s prezidentom Erdoganom. Prípadom Hakana Şüküra sa už od stredy zaoberajú turecké súdy.

 

img


Bývalý futbalista je známy na celom svete a je najlepším strelcom Turecka v histórii, keď v 112 reprezentačných zápasoch dal 51 gólov. Počas svojej kariéry obliekal Şükür dresy tímov ako Galatasaray, Inter Miláno či Blackburn Rovers.

Po skončení aktívnej kariéry sa Şükür dal na politickú dráhu a v roku 2011 bol zvolený za poslanca Erdoganovej vládnucej strany. V roku 2013 však rezignoval na protest proti korupčnému škandálu v strane.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona