Futbalistu roka vyhlásia v Trnave, medzi kandidátmi iba legionári

NETKY.SK • 17 Február 2014, 11:15 • 2 min
Futbalistu roka vyhlásia v Trnave, medzi kandidátmi iba legionári

BRATISLAVA - Výsledky 21. ročníka tradičnej ankety Slovenského futbalového zväzu (SFZ) a denníka Pravda o najlepšieho futbalistu Slovenskej republiky za rok 2013 vyhlásia 3. marca v Trnave. Očakáva sa aj účasť väčšiny ocenených legionárov, pretože Ceny Jána Popluhára a Petra Dubovského si prevezmú víťazi ankety dva dni pred prvým medzištátnym stretnutí slovenskej reprezentácie v tomto roku v Izraeli.

slovakia

left justify in out

Medzi desiatimi kandidátmi na víťaza v ankete figurujú výlučne legionári, najlepší z corgoňligistov Viktor Pečovský z MŠK Žilina obsadil 11. miesto. Kandidátmi na ocenenie sú v abecednom poradí Marián Čišovský, Ján Ďurica, Marek Hamšík, Tomáš Hubočan, Matúš Kozáčik, Juraj Kucka, Peter Pekarík, Miroslav Stoch, Martin Škrtel a Vladimír Weiss.  
      

Minulý rok obhájil trofej J. Popluhára, slovenského futbalistu storočia, reprezentačný kapitán Škrtel z anglického FC Liverpool. Dvadsaťdeväťročný futbalista sa tešil po rokoch 2007, 2008 a 2011 už z rekordného štvrtého triumfu, keď prekonal dovtedajšieho rekordéra Dušana Tittela. Aj teraz je horúcim favoritom vďaka svojim výkonom v Premier League. Zrejme jeho najväčším súperom opäť bude Hamšík z SSC Neapol, ktorý je už dvojnásobným víťazom ankety (2009 a 2010). Naposledy ich vo výsledkoch ankety delilo 16 bodov, čo bol len historicky druhý najnižší rozdiel medzi prvým a druhým miestom. Rekordom sú tri body opäť v prospech Škrtela na úkor Hamšíka za rok 2011.
      

Cenu Petra Dubovského pre najlepšieho futbalistu Slovenska do 21 rokov obhájil v minulej sezóne Róbert Mak z 1. FC Norimberg, ten už ale pre vekové obmedzenie nemá šancu zopakovať triumf.

Futbalista roka 2013 (kandidáti Top 10):
Marián Čišovský (Viktoria Plzeň), Ján Ďurica (Lokomotiv Moskva),  Marek Hamšík (SSC Neapol), Tomáš Hubočan (Zenit Petrohrad), Matúš Kozáčik (Viktoria Plzeň), Juraj Kucka (FC Janov), Peter Pekarík (Hertha Berlín), Miroslav Stoch (PAOK Solún/Fenerbahce Istanbul),  Martin Škrtel (FC Liverpool), Vladimír Weiss (Olympiakos Pireus/Delfino Pescara)
      



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies