Futbalistka Wambachová sa na súde priznala, že šoférovala opitá

NETKY.SK • 13 Apríl 2016, 09:09 • 2 min
Futbalistka Wambachová sa na súde priznala, že šoférovala opitá

PORTLAND - Dvojnásobná olympijská víťazka a úradujúca majsterka sveta vo futbale Abby Wambachová sa priznala k jazde pod vplyvom alkoholu.

slovakia

left justify in out

Vyplýva to zo záznamov okresného súdu v Multnomah v Portlande. Tridsaťpäťročnú Američanku na futbalovom dôchodku zaradili do programu pre delikventov s prvým porušením zákona a do jedného roka by z jej trestného registra mohli tento záznam vymazať. Sudca jej tiež nariadil, aby mala vo vozidle ako súčasť povinnej výbavy dychový tester na alkohol.

 

Wambachová 2. apríla v neskorých hodinách blízko svojho domu v Portlande prešla na červenú, následne neobstála v skúške triezvosti a hliadka ju zadržala. Alkohol potvrdil aj dychový test na policajnej stanici. Namerali jej v prepočte 1,3 promile alkoholu v krvi, povolený limit v štáte Oregon je 0,8 promile. Podľa polície sa správala slušne a spolupracovala. Pri štandardnom vypočúvaní sa priznala, že pred desiatimi rokmi fajčila marihuanu a experimentovala s kokaínom.

 

Wambachová oznámila ukončenie kariéry v októbri minulého roka po sezóne, v ktorej so ženským družstvom USA získala na šampionáte v Kanade titul majsteriek sveta. Posledný zápas odohrala v decembri proti Číne, v národnom tíme nastrieľala za 15 rokov úctyhodných 184 gólov. Bola súčasťou zlatých olympijských tímov v Aténach 2004 a Londýne 2012. Z majstrovstiev sveta má v zbierke aj dva bronzy a jedno striebro. Získala Zlatú loptu FIFA pre najlepšiu futbalistku roka 2012.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies