Futbalisti Žiliny zvíťazili nad tímom z Ľubľany a postúpili

NETKY.SK • 25 Júl 2013, 20:09 • 2 min
Futbalisti Žiliny zvíťazili nad tímom z Ľubľany a postúpili

ŽILINA - Futbalisti MŠK Žilina zvíťazili vo štvrtkovej odvete 2. predkola Európskej ligy UEFA 2013/2014 na štadióne pod Dubňom nad slovinským vicemajstrom Olimpija Ľubľana 2:0. Zverenci trénera Adriána Guľu v prvom súboji pred týždňom v Slovinsku s "drakmi" síce prehrali 1:3, no vďaka gólu na ihrisku súpera postúpili do 3. predkola.

slovakia

left justify in out

"Šošoni", ktorí v prvom predkole vyradili gruzínske Torpedo Kutaisi (3:0 vonku, 3:3 doma) sa v boji o play off EL stretne s lepším z dua HNK Rijeka - Prestatyn Town, s najväčšou pravdepodobnosťou ale s Chorvátmi, ktorí doma v prvom súboji deklasovali Walesanov 5:0 a odveta na Britských ostrovoch by mala byť len formalitou. Výber hosťujúceho kouča Andreja Razdrha končí.

Domáci začali aktívne

Domáci začali aktívne a od podlahy. Hráčov Olimpije museli zo trikrát ošetrovať a pre zranenie musel už v 11. minúte striedať Mbatama. V 5. minúte slabo strieľal Škvarka, na druhej strane po rýchlej kombinačnej akcii nebezpečne, no nad pálil Djurkovič. Žilina mala loptu viac na kopačkách, ale chýbal tomu moment prekvapenia a dobrá finálna fáza so strelami. Až posledná 15-minútovka prvého polčasu priniesla stupňujúci sa tlak Žiliny, ktorá dovtedy nevedela prejsť cez dobrú obranu hostí. Tí umne brzdili hru a sústredili sa len na obranu.

V 38. minúte ale Pich pekne nacentroval z pravej strany a nepokrytý Paur hlavou nádherne prekonal Džafiča. O dve minúty po nedorozumení v šestnástke hostí obrancovia Ľubľany dovolili prihrávku na Paura, ten tvrdou strelou ale len zostrelil spoluhráča Mihalíka. V 44. minúte hlavička Piačeka trafila ľavú žrď brány Olimpie a obranca loptu odkopol z bránkovej čiary, vzápätí po centri do vnútra pokutového územia Hučko hlavou zobral loptu lepšie postavenému spoluhráčovi a strieľal len nad. Hostí spod tlaku oslodil polčasový hvizd.

Obraz hry sa veľmi nezmenil ani na začiatku druhého dejstva, domáci tlačili, no opäť im zo začiatku absentovala nebezpečnejšia streľba. V 54. minúte po rohu nádejne, ale mimo hlavičkoval Pich. Ale v 56. minúte po peknom dlhom centri Picha z ľavej strany opäť Paur a opäť hlavou strelil v tej chvíli postupový gól. Nabudení domáci stále tlačili a Pich v 58. minúte krásnym obstrelom trafil len tyč Džafičovej bránky. V následnej fáze sa tempo trochu spomalilo, Ľubľana sa snažila o potrebný gól, ale nevedela si vytvoriť šancu. Vzruch priniesla až 72. minúte, keď pekne vystrelil Škvarka, Džafič jeho pokus ale vyrazil. A v 80. minúte po akcii so striedajúcim Žilákom tesne vedľa namieril Majtán, na opačnej strane to skúsil Valenčič, ale Dúbravka vyrazil na roh. Gólman Žiliny bol pozorný aj pri priamom kope Omladiča v 89. minúte, Olimpia si ani v závere nedokázala vytvoriť väčšiu šancu a tak vypadla na úkor 6-násobného slovenského majstra. A to ešte bežal v poslednýchekundách sám na brankára Škvarka, ale nedal.

Odveta 2. predkola Európskej ligy 2013/2014:
MŠK Žilina - Olimpija Ľubľana 2:0 (1:0)
Góly:
38. a 56. Paur. Rozhodoval: Kehlet (Dán.), ŽK: Majtán, Paur, Guba - Mitrovič, 4137 divákov.
/prvý zápas: 1:3, do 3. predkola postúpila Žilina/

Zostavy a striedania:
Žilina:
Dúbravka - Mabouka, Piaček, Akakpo, Hučko - Pečovský, Paur (78. Žilák) - Mihalík (73. Guba), Škvarka, Pich - Majtán (90.+2 Mravec)
Ľubľana: Džafič - Jovič, Zarifovič, Mitrovič, Bagarič - Mbatama (11. Trifkovič), Ivelja - Omladič, Zeba (67. Zorc), Djurkovič (74. Valenčič) - Šporar

Hlasy po zápase

Jaukub Paur, autor dvoch gólov Žiliny: "Bol to kolektívny úspech a dielo tímu. Ľubľana nás ničím neprekvapila, my sme sa sústredili na náš výkon. Robovi Pichovi musím venovať pozvanie na večeru. Striedal som pre svalové zranenie, v závere som sa modlil, aby sme to udržali."

Adrián Guľa, tréner Žiliny: "Mali sme solídny vstup do zápasu z hľadiska odhodlania a nasadenia. Potom prišiel útlm, ale záver polčasu bol excelentný. Dostali sme ho pod tlak, zacítili sme, že súper je zdolateľný. Dali sme gól, v druhom polčase druhý. Chlapci dobre pracovali, boli sme kompaktní. Po druhom góle sme vedeli, že nemôžeme prestať hrať a musíme zostať koncentrovaní. Bol v tom dnes cítiť veľký výkon."

Andrej Razdrh, tréner Olimpije Ľubľana: "Je to z mojej strany veľké rozčarovanie. Sme veľmi sklamaní. Naši hráči sa síce snažili, ale dnes na súpera nestačili. Prekvapil nás iný priebeh zápasu, ako sme očakávali. Som sklamaný z výkonom mojich hráčov, nevedeli sa dnes presadiť. Skončili sme v pohárovej Európe, to sme pred zápasom nepredpokladali. Zápas sme síce začali dobre, ale inkasovali sme v konečnom účtovaní dva góly a to nás vyradilo."



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies