Futbalisti Trenčína vyradili Göteborg

NETKY.SK • 25 Júl 2013, 20:02 • 2 min
Futbalisti Trenčína vyradili Göteborg

DUBNICA NAD VÁHOM - Slovenský futbalový klub AS Trenčín vyhral vo štvrtkovej odvete 2. predkola Európskej ligy UEFA nad švédskym IFK Göteborg 2:1 a postúpil do 3. predkola, kde sa stretne s lepším z dvojice Astra Giurgiu - Omonia Nikózia. Prvý zápas v Helsingborgu sa skončil remízou 0:0.

slovakia

left justify in out

Trenčania sa na štadióne v Dubnici ujali vedenia v 15. minúte gólom Adiho a po polčase viedli 1:0. Napriek tomu, že v 54. minúte nepremenil Peter Mazan pokutový kop, druhý gól domácich pridal o osemnásť minút neskôr opäť Adi. V 82. minúte ešte zdramatizoval duel Haglund, to bolo však zo strany Švédov všetko.

Švédi vstúpili do odvety aktívne

Hráči švédskeho tímu vstúpili do odvety aktívne. V 2. minúte zahrával po faule od Kleščíka priamy kop z okraja pokutového územia Hysén, jeho pokus však zblokoval múr. Hra sa s pribúdajúcim časom vyrovnala a k slovu sa dostali aj domáci futbalisti. V 13. minúte sa uvoľnil na ľavej strane po Čögleyovom pase Mazan, obhodil si brankára Alvbageho, ale loptu smerujúcu do brány zblokoval na roh stopér Dyrestam. O dve minúty neskôr sa už Trenčania tešili z gólu vo švédskej sieti. Po centri Mondeka z pravej strany sa v skrumáži pred bránou najlepšie zorientoval Adi a zasunul loptu za ležiaceho Alvbageho.

Trenčania následne prebrali opraty hry v prvom polčase do svojich rúk, z množstva náznakov šancí však druhý gól nevyťažili. V 28. minúte sa Adimu napokon podarilo prepasírovať loptu do siete, gól však rozhodca neuznal. Hostia sa dostali k prvej vážnejšej príležitosti v 32. minúte, ale Hysén v stopercentnej šanci sám pred Volešákom prestrelil trenčiansku bránu. Po prvom polčase domáci zaslúžene vyhrávali 1:0.

Holúbek odkopol loptu do bezpečia

Na začiatku druhého dejstva spálili hráči Göteborgu ďalšiu veľkú možnosť na vyrovnanie. Vibe si v pokutovom území zasekol trenčianskeho brankára Volešáka a mal pred sebou prázdnu bránku. V poslednej chvíli sa ale vrátil Holúbek, ktorý odkopol loptu do bezpečia. V 53. minúte zahral vo vlastnej šestnástke rukou Jonsson a portugalský rozhodca Dias odpískal pokutový kop. Mazan však poslal loptu presne do stredu brány a Alvbage jeho slabý pokus chytil. Ten istý hráč mohol zaváhanie napraviť o päť minút neskôr, ale ani Štefánikovu krížnu prihrávku na gól nepremenil. Vzápätí vytiahol excelentný zákrok aj Volešák na druhej strane, keď efektívne vyrazil Farnerudov volej smerujúci do brány.

V 71. minúte využili Trenčania chybu göteborskej defenzívy a Adi po Mondekovej prihrávke zvýšil vedenie domácich - 2:0. Hráči hostí následne vrhli všetky sily do útoku a výsledkom bolo zníženie v 82. minúte, keď potrestal slabý Holúbekov odkop nikým nekrytý Haglund. Trenčania si vedenie do záverečného hvizdu udržali a po výsledku 2:1 vyradili IFK Göteborg z Európskej ligy.

Odveta 2. predkola Európskej ligy 2013/2014:
AS Trenčín - IFK Göteborg 2:1 (1:0)
Góly:
15. a 71. Adi - 82. Haglund. Rozhodoval: Diaz (Por.), ŽK: Adi, Baez - Jonsson, 4150 divákov

Zostavy a striedania:
AS Trenčín:
Volešák - Čögley, Ramón, Kleščík, Holúbek - Baez (82. Bednárik) - Mondek, Štefánik, William (89. Bariš), Mazán (66. Frimmel) - Adi.
IFK Göteborg: Alvbage - Salomonsson, Dyrestam, Jonsson, A. Johannson (84. Engvall) - Vibe, Haglund, J. Johansson, Larsson (46. Farnerud) - Söder, Hysén.

Hlasy po zápase

Ľuboš Nosický, tréner AS Trenčín: "Tento postup je odmenou pre všetkých hráčov za drinu a námahu, čo absolvovali. Všetci sa z toho tešíme a ďakujeme za podporu fanúšikom. V zápase sme sa snažili hrať aktívne. V prvom polčase sme boli nebezpeční vpredu, dali sme aj vedúci gól. V druhom dejstve sme kontrolovali hru, škoda však, že sme nepremenili pokutový kop. V závere to boli nervy, no podarilo sa nám uspieť. Verím, že nás to povzbudí do ďalšej tvrdej práce."

Mikael Stahre, tréner IFK Göteborg: "Gratulujem Trenčínu k postupu, jeho hráči podali výborný výkon. Pre nás to nebol dobrý večer. Prvý polčas sme nehrali dobre, nemali sme potrebnú kvalitu na lopte. V druhom to už bolo lepšie, ale nestačilo to. Musím vyzdvihnúť trenčianskych hráčov číslo 8 a 12 (Baez a Adi). Neostáva mi nič iné, len pogratulovať súperovi."



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona