Futbalisti Stuttgartu sa nevzdávajú: Za vyše 5 rokov 126 pokusov a stále bez gólu z priameho kopu

NETKY.SK • 14 Apríl 2016, 11:15 • 2 min
Futbalisti Stuttgartu sa nevzdávajú: Za vyše 5 rokov 126 pokusov a stále bez gólu z priameho kopu

STUTTGART - Už viac ako päť rokov čakajú futbalisti VfB Stuttgart na gólovú radosť po úspešnej strele z priameho kopu. Naposledy im ju doprial 25. septembra 2010 srbský stredopoliar Zdravko Kuzmanovič, ktorý trafil z 28 metrov do siete Bayeru Leverkusen (1:4).

slovakia

left justify in out

Odvtedy sa márne usilujú o presný zásah priamo z tejto štandardnej situácie, pričom k dispozícii mali už 126 pokusov - zhodne všetky boli neúspešné. Žiadny z bundelisligistov sa nemôže "pochváliť" takouto nelichotivou štatistikou. Na túto zaujímavosť upozornil denník Bild.

 

Hráči Stuttgartu by si mohli zobrať príklad od Vincenza Grifa z tímu lídra II. bundesligy SC Freiburg, ktorý v aktuálnom ročníku sám premenil päť priamych kopov, čo je najviac zo všetkých futbalistov v dvoch najvyšších nemeckých súťažiach.

 

Dvakrát týždenne sa hráči VfB špeciálne venujú nácviku streľby z priamych kopov, ale v zápasoch väčšinou volia iný variant rozohrania štandardnej situácie ako ohrozenie bránky súpera priamou strelou. "Momentálne je pre nás najdôležitejšie, aby sme vyhrávali a vybojovali si záchranu. Je úplne jedno, či dosiahneme góly z priameho kopu alebo inak," poznamenal pre Bild Rumun Alexandru Maxim, ktorý má vďaka svojej technike v popise práce zahrávanie štandardiek.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies