Futbalisti Brazílie vyhrali nad Kamerunom suverénne 4:1: V osemfinále nastúpia proti Čile

NETKY.SK • 24 Jún 2014, 07:16 • 2 min
Futbalisti Brazílie vyhrali nad Kamerunom suverénne 4:1: V osemfinále nastúpia proti Čile

BRASÍLIA - Futbalisti domácej Brazílie zvíťazili nad Kamerunčanmi 4:1 (2:1) v pondelkovom zápase v A-skupine XX. majstrovstiev sveta na Estádio Nacional Mané Garrincha v Brasílii. Skóre stretnutia otvoril svojím tretím gólom na MS 2014 útočník FC Barcelona Neymar.

slovakia

left justify in out

V 26. min vyrovnal Joel Matip, ktorý dosiahol premiérový gól v najcennejšom drese na seniorskej úrovni, ale záverečné slovo v úvodnej časti patrilo opäť zakončovateľovi katalánskeho klubu Neymarovi. Ten v 35. min zabezpečil zverencom Luiza Felipeho Scolariho prvopolčasové tesné vedenie. Krátko po prestávke sa medzi strelcov zapísal aj Fred a v 84. min spečatil na konečných 4:1 striedajúci Fernandinho. 


"Kanárici" obsadili v "áčku" prvé miesto a v osemfinále nastúpia v sobotu 28. júna o 18.00 h SELČ v Belo Horizonte proti Čiľanom. Kamerunčania už pred pondelkovým súbojom nemali šancu na postup do vyraďovacej časti turnaja a v skupine skončili bez bodového zisku na poslednej štvrtej pozícii. 

A-skupina (Brasilia): 
Kamerun - Brazília 1:4 (1:2) 

 

 


Góly: 26. Matip - 17. a 35. Neymar, 49. Fred, 84. Fernandinho, ŽK: 12. Enoh, 75. Salli, 80. Mbia (všetci Kamer.), rozhodovali: Eriksson - Klasenius, Wärnmark (všetci Švéd.), 69 112 divákov 

Zostavy: 
Kamerun: Itandje - Nyom, N'Koulou, Matip, Bedimo - N'Guémo - Choupo-Moting (81. Makoun), Mbia, Enoh, Moukandjo (58. Salli) - Aboubakar (72. Webó) 
Brazília: Júlio César - D. Alves, Thiago Silva, David Luiz, Marcelo - Luiz Gustavo - Paulinho (46. Fernandinho), Hulk (63. Ramires), Neymar (71. Willian), Oscar - Fred 

Domáci vstúpili do duelu s jasným úmyslom skórovať čo najskôr. Prvú veľkú šancu mal Paulinho, ktorý bol na konci krásnej akcie, obrana Kamerunu odvrátila na rohový kop. Potom však prevzali iniciatívu Afričania. V 17. min udreli Brazílčania, tretíkrát na šampionáte sa strelecky presadil Neymar. Vyrovnať mohol Matip, ale hlavičkou trafil aj s prispením Davida Luiza do brvna. Po následnom rohovom kope už Matip skóroval - 1:1. Odpovedal opäť Neymar, z hranice pokutového územia nedal šancu brankárovi súpera pri rýchlom brejku v 34. min. 

 

"Kanárici" zvýšili svoj náskok na začiatku druhého polčasu Fredom. Potom nedoprial Neymarovi hetrik Hulk, ktorý sa sebecky snažil o zakončenie a neprihral voľnému spoluhráčovi. Gólový účet stretnutia uzavrel šesť minút pred koncom riadneho hracieho času striedajúci Fernandinho. 

Hlasy: 
Luiz Felipe Scolari (tréner Brazílie): "V porovnaní s predchádzajúcim zápasom proti Mexiku sme sa zase o čosi zlepšili. Cítim, že je v našich silách ďalší progres a verím, že ukážeme proti nesmierne zdatnému osemfinálovému súperovi Čile. Keby som mal na výber, radšej by som zvolil iného oponenta, juhoamerické tímy bývajú veľmi zdatnými rivalmi." 

Volker Finke (tréner Kamerunu): "Ospravedlňujem sa ľuďom v Kamerune za tento výsledok. Nedokázali sme sa koncentrovať počas celého duelu, čo je hlavná príčina našej vysokej prehry. V troch prípadoch sme inkasovali úplne zbytočne, keď sme nezmyselne stratili loptu." 

Neymar (dvojgólový strelec Brazílie): "Bral som to ako svoju povinnosť pomôcť tímu k postupu do ďalšej fázy. Som rád, že sa to podarilo. Toto bol náš najlepší výkon na turnaji. Dodá nám dostatok sebavedomia." 

Fernandinho (strelec 1 gólu Brazílie): "Dosiahli sme jednoznačné víťazstvo. Strelili sme štyri góly a stali sa víťazmi skupiny. To ma veľmi teší. Je to výsledok zmeneného prístupu." 

Konečná tabuľka A-skupiny: 
1. Brazília 3 2 1 0 7:2 7 - postup do osemfinále 
2. Mexiko 3 2 1 0 4:1 7 - postup do osemfinále 
-------------------------------------------------------------------- 
3. Chorvátsko 3 1 0 2 6:6 3 
4. Kamerun 3 0 0 3 1:9 0 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies