Futbalisti Benzema s Ronaldom poslali Real do finále MS-klubov

NETKY.SK • 15 December 2016, 13:45 • 2 min
Futbalisti Benzema s Ronaldom poslali Real do finále MS-klubov

JOKOHAMA - Futbalisti Realu Madrid zvládli úlohu favorita, keď v druhom semifinále MS klubov zvíťazili nad mexickým tímom Club America 2:0. Skóre otvoril v nadstavenom čase prvého polčasu Karim Benzema, poisťujúci gól dal v 93. minúte Cristiano Ronaldo. V nedeľňajšom finále o 11.30 SEČ bude súperom Realu japonská Kašima Antlers.

slovakia

left justify in out

Real vstúpil do zápasu aktívnejšie, svojho súpera v úvodných minútach zatlačil na vlastnú polovicu. Hostia občas zahrozili, ale tempo prvého polčasu diktovali hráči "bieleho baletu". V 28. minúte opečiatkoval hlavičkou Ronaldo žŕdku, o tri minúty neskôr rozvlnil na druhej strane ihriska Iberra len bočnú sieť Navasovej bránky.

 

Realu sa napokon podarilo streliť gól v samotnom závere prvého dejstva. V druhej minúte nadstaveného času sa po peknej kombinácii Kroosa s Ronaldom dostal k lopte Benzema a presným zásahom dostal svoj tím do vedenia 1:0.

 

Mexický klub začal po zmene strán aktívnejšie, ale obrana Realu ho nepustila k žiadnej výraznejšej šanci. Španielsky tím pokračoval v útočnom snažení, Ronaldovu šancu v 61. minúte Muňoz vychytal. Ten istý hráč mohol o päť minút zvýšiť vedenie na dvojgólový náskok, ale jeho hlavička si nenašla cestu do bránky. Club America v závere zvýšil útočnú aktivitu, v 93. minúte ale inkasoval druhý gól, Ronaldo sa sám pred brankárom nemýlil.

 

Real zabojuje vo finále MS klubov FIFA o druhú trofej pre víťaza v priebehu troch rokov. "Je to veľmi dôležité víťazstvo. Som spokojný s výsledkom a s tým, ako sme od 25. minúty hrali. Po dlhej a úmornej ceste do dejiska sme začali z našej strany slabo. Neskôr sme sa zlepšili, vytvárali sme šanci a dvakrát sme skórovali. Vyhrali sme a čaká nás ďalšie finále," citovala agentúra DPA stredopoliara Realu Luku Modriča.

 

futbal - MS klubov FIFA:

 

semifinále:

Club América - Real Madrid CF 0:2 (0:1)

Góly: 45+2. Benzema, 90+3. Ronaldo. Rozhodoval: Caceres (Par.), ŽK: Sambueza - Nacho.

 

zostavy a striedania:

Club America: Muňoz – Valdez, Alvarado (54. Guerrero), Goltz, Aguilar, Samudio – Sambueza, Da Silva, Ibarra (61. Quintero) – Romero (70. Arroyo), Peralta

Real Madrid CF: Navas – Carvajal, Varane, Nacho, Marcelo – Casemiro - Modrič, Kroos (72. Rodriguez) - Vazquez, Benzema (80. Morata), Ronaldo

 

ďalší program MS klubov:

 

nedeľa 18. decembra:

o 3.miesto: Club América - Atletico Nacional /08.00 SEČ/

 

finále: Real Madrid CF - Kašima Antlers /11.30 SEČ/



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies