Futbalista Šesták si tretíkrát v živote zahral golf

NETKY.SK • 20 Jún 2014, 12:14 • 2 min
Futbalista Šesták si tretíkrát v živote zahral golf

VEĽKÁ LOMNICA - Golfová túra Business Golf Tour 2014 mala exkluzívnych športových hostí. V rezorte Black Stork vo Veľkej Lomnici sa na greene objavili futbalový reprezentant Stanislav Šesták s manželkou a bývalí či súčasní hokejisti Igor Liba, Zdeno Cíger, Rastislav Pavlikovský a Róbert Petrovický.

slovakia

left justify in out

Zatiaľ čo pre slovenských hokejistov je golf často súčasťou ich športovej prípravy, alebo je to ich hobby, medzi futbalistami sú golfisti skôr raritou. To platí aj o Stanovi Šestákovi, čerstvej posile nemeckého Bochumu, ktorý si vyskúšal odpaly na ihrisku vo Veľkej Lomnici. 

 

"My, futbalisti, máme v lete päť týždňov dovolenky a aj keď ďalšiu máme v zime, to už nie je veľmi vhodné obdobie na golf. Preto k nemu nemám žiadny vzťah, doteraz som golf vyskúšal iba párkrát. Prvý raz v živote som ho hral pred MS v Juhoafrickej republike a potom aj tam. Toto bola v podstate iba tretia príležitosť, keď som si mohol vyskúšať niečo z tohto športu," priznal sa pre bgt.sk Šesták, ktorý by si možno raz vzal aj hodiny golfu. 

 

"Je to veľmi ťažké. Možno keby som mal školenie, aby som vedel, o čom to je a ako mám presne hrať, tak by ma to asi chytilo. Čo sa týka ihriska, poznám prostredie Tatier, ale vo Veľkej Lomnici som ešte nebol a je to pre mňa premiéra. Vyzerá to tu veľmi pekne," dodal Šesták, ktorému v Lomnici robila spoločnosť aj manželka Milka. 

 

Majstri sveta z Göteborgu 2002 Róbert Petrovický a Rastislav Pavlikovský majú golf ako súčasť prípravy a často hrávajú aj medzi sebou. "Máme nejaké turnaje, je to súčasť nášho života a súčasť letného odpočinku. Hráme adrenalínový šport - hokej, niekedy si potrebujeme užiť aj trochu pokojnejší. Radi spoznávame nových ľudí a je to rozdiel byť v zime zavretý v hale a teraz v lete vonku v prírode," hovoril Petrovický. 

 

Keď bol Petrovický mladší, hral golf každý deň. "Bolo to po rannom tréningu a bol to pre mňa relax. Keď prišla rodina, je toho už menej, zmenili sa priority. Na Slovensku pribúda ihrísk, dúfam, že to tak bude naďalej. Tu pod Tatrami je krásne, boli sme tu už zopárkrát a vždy sa nám páčilo," dodal Petrovický. Ten hral na turnaji vo flajte s Rastislavom Pavlikovským a Radoslavom Suchým, strieborným medailistom z Petrohradu 2000. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies