Futbalista Janočko sa po 13 rokoch vracia na Slovensko

NETKY.SK • 16 Január 2013, 12:51 • 2 min
Futbalista Janočko sa po 13 rokoch vracia na Slovensko

Futbalista Janočko sa po 13 rokoch vracia na Slovensko - Futbal Janočko, ktorý má na svojom konte 56 štartov v národnom tíme, naposledy pôsobil v rodnej krajine v sezóne 1999/2000, keď obliekal dres Košíc. Skúsený futbalový stredopoliar Vladimír Janočko s

slovakia

left justify in out

imgJanočko, ktorý má na svojom konte 56 štartov v národnom tíme, naposledy pôsobil v rodnej krajine v sezóne 1999/2000, keď obliekal dres Košíc.

Skúsený futbalový stredopoliar Vladimír Janočko sa po dlhých trinástich rokoch vracia na slovenské trávniky. Bývalý slovenský reprezentant podpísal jedenapolročnú zmluvu s druholigovým MFK Zemplín Michalovce. Informoval o tom denník Korzár.

Tridsaťšesťročný Janočko, ktorý naposledy pôsobil v rakúskom klube FC Leopoldsdorf, sa s Michalovčanmi pripravuje od pondelka. "Hlavný dôvod jeho angažovania je ten, že naši mladí hráči sa pri ňom veľmi veľa naučia. Po Dubnici máme druhé najmladšie mužstvo v súťaži a jeho skúsenosti sa nám zídu. Navyše, je to výborný futbalista," povedal na margo novej posily predseda predstavenstva MFK Zemplín Igor Šoltinský.

Janočko, ktorý má na svojom konte 56 štartov v národnom tíme, naposledy pôsobil v rodnej krajine v sezóne 1999/2000, keď obliekal dres Košíc. V jesennej časti ročníka 1997/98 si zahral v hlavnej fáze Ligy majstrov v drese košických "tigrov" spoločne s terajším kormidelníkom Zemplínčanov Albertom Rusnákom. Práve on má prsty v príchode najlepšieho slovenského futbalistu za rok 2003 do Michaloviec.

"Raz sme spolu debatovali a Alberta som sa zo žartu spýtal, či nepotrebuje posilu do mužstva. On to však zobral vážne a potom som musel aj ja, tak som teraz tu," uviedla pre Korzár nová akvizícia druholigistu. "Nemusel som nad jeho ponukou dlho rozmýšľať. Michalovce majú smelé ambície a ja som bol zvyknutý v takých kluboch hrávať," doplnil Janočko.

Košický rodák sa mohol do domoviny vrátiť aj skôr, keď pred pol druha rokom bol blízko k príchodu do bratislavského Slovana, ale nakoniec z prestupu zišlo.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies