Futbalista Griezmann sa ospravedlnil za to, že sa zamaskoval za čierneho basketbalistu

NETKY.SK • 18 December 2017, 08:39 • 2 min
Futbalista Griezmann sa ospravedlnil za to, že sa zamaskoval za čierneho basketbalistu

MADRID - Futbalista Antoine Griezmann sa cez víkend zúčastnil na veselej párty. Ale pozor - chyba: prišiel na ňu v kostýme zamaskovaný za černošského hráča Harlem Globetrotters. To nemal robiť!

slovakia

left justify in out

Tento stredový útočník Atlética Madrid a francúzsky reprezentant je totiž beloch a ako je známe, belosi ako rodení rasisti a kolonizátori majú dnes zakázané robiť akékoľvek narážky na rasové rozdiely či farbu pleti. Keď teda nesprávne zorientovaný Antoine zavesil svoje fotky s týmto, podľa neho vtipným preoblečením na sociálne siete, strhla sa búrka nevôle. Darmo sa úspešný futbalista bránil, že ako fanúšik Harlemu Globetrotters chcel iba vzdať poctu tomuto športu. Politickej korektnosti prejsť cez rozum nemožno!

 

Zrekapitulujme, že Griezmann mal na večierku na sebe čiernu afro-parochňu, bol oblečený v basketbalovom drese s nápisom NBA 69 All Stars a dokonca mal tmavou farbou nafarbenú pokožku. Tento dôkaz neodpustiteľného rasizmu potom sám potom na fotografii zverejnil na svojom oficiálnom facebookovom konte a pridal aj smejúce sa emotikony. A tam konečne narazil. V negatívnych reakciách sa dozvedel, že to bol "zlý nápad", a niektorí účastníci žiadali, aby bola fotografia vymazaná, lebo vyvoláva rasistické narážky.

Hráč najprv reagoval statusom: "Upokojte sa, priatelia. Som fanúšik Harlemu Globetrotters a tejto skvelej éry... Je to vzdanie pocty." Neskôr však kapituloval a zverejnil ospravedlňujúce slová: "Pripúšťam, že to bolo z mojej strany necitlivé. Ak som niekoho urazil, tak sa ospravehodlňujem." Dvadsaťšesťročný útočník si evidentne nechce pokaziť kariéru. Považujú ho za jedného z najlepších a najperspektívnejších futbalistov súčasnosti; jeho budúcnosť pozorovatelia spájajú s FC Barcelona.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Filin

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona