Futbalista Gary Johnson bol tiež obeťou pedofila Heatha z Chelsea

NETKY.SK • 2 December 2016, 14:07 • 2 min
Futbalista Gary Johnson bol tiež obeťou pedofila Heatha z Chelsea

LONDÝN - Bývalý hráč anglického FC Chelsea Gary Johnson dostal od futbalového klubu 50-tisíc libier za mlčanie o zneužívaní od bývalého šéfa skautingu Eddieho Heatha, ktorému bol vystavený ako tínedžer. Johnson má teraz 57 rokov a denníku Daily Mirror poskytol spoveď o tom, ako ho Heath každý týždeň znásilňoval. Dnes už nežijúci pedofil si ho vyhliadol ako trinásťročného a nočná mora sa skončila, keď mal 16 či 17 rokov.

slovakia

left justify in out

"Hanbil som sa. Niekto mi ukradol celé moje detstvo," povedal Johnson. S Chelsea sa dohodol v roku 2015, klub až tento týždeň ustúpil od klauzuly o zákaze verejnej výpovede.

 

Londýnčania v utorok oznámili, že si najali právnickú firmu na vyšetrovanie bývalého zamestnanca, ktorý pre nich pracoval v 70. rokoch minulého storočia a už nie je medzi živými.


Johnson si obliekal dres Chelsea v rokoch 1978 - 1981 a je najnovšou z obetí zneužívania maloletých v britskom futbale. Aféru s pedofilnými praktikami spustili verejné výpovede viacerých hráčov, medzi nimi napríklad niekdajšieho reprezentanta Paula Stewarta, bývalých futbalistov FC Crewe Andyho Woodwarda a Stewa Waltersa či Davida Whita, ktorý si počas svojej kariéry obliekal dres Manchestru City.


Manchesterská polícia vo štvrtok oznámila, že sa zaoberala 35 podnetmi a identifikovala 10 podozrivých osôb. Je jednou zo 17 celonárodných či lokálnych autorít, ktoré sa touto kauzou zaoberajú. Na špeciálne zriadenú linku zavolalo 860 ľudí len za prvý týždeň jej fungovania. Odhady hovoria o 350 obetiach pedofilných praktík vo futbalovom prostredí na Britských ostrovoch, hlási BBC.


Šéf exekutívy FA Martin Glenn vo štvrtok sľúbil prijať adekvátne opatrenia, ak sa preukáže snaha ututlať prípady zneužívania. "Sú to skutočne hrozné príbehy. Som však súčasťou organizácie, ktorá to berie veľmi vážne. Musíme to dôkladne vyšetriť a poučiť sa z minulosti. Tiež posielam svoje deti na tréningy a som rád, že sa situácia za ostatných 20 rokov zlepšila," vyjadril sa na margo aféry tréner reprezentácie Gareth Southgate.


Johnson sa na políciu obrátil v roku 2014, dostal odpoveď, aby to riešil s klubom. Kontaktoval aj Asociáciu futbalových profesionálov, ale odozvy sa nedočkal. "Teraz už niet cesty späť, musíme byť úplne otvorení. Pre dobro futbalu," uviedol.


 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies