Futbalista DACu Brašeň si želá, aby jeho 200. zápas bol víťazný

NETKY.SK • 23 September 2016, 16:37 • 2 min
Futbalista DACu Brašeň si želá, aby jeho 200. zápas bol víťazný

BRATISLAVA - V ponuke stretnutí 10. kola najvyššej slovenskej futbalovej súťaže je aj súboj dvoch mužstiev, ktoré v doterajšom priebehu Fortuna ligy 2016/2017 získali najmenej bodov. Hráči predposledného 11. tímu klasifikácie 1. FC Tatran Prešov, ktorí majú zatiaľ na konte 5 bodov, si doma v sobotu 24. septembra o 19.00 h zmerajú sily s futbalistami "štvorbodovej" Dunajskej Stredy.

slovakia

left justify in out

"Na východe to boli vždy ťažké zápasy, ale my sa musíme pozerať na seba. Máme kvalitu na to, aby sme v Prešove vyhrali. Celý týždeň sa poctivo pripravujeme a cestujeme tam s cieľom zvíťaziť. Nič iné si nepripúšťame," citovala oficiálna internetová stránka dunajskostredského klubu slová hráča FC DAC 1904 Jakuba Brašeňa, na ktorého čaká jubileum - 200. prvoligový zápas. Samozrejme, ak mu tréner Krisztián Németh dá dôveru a postaví ho v dueli proti Tatranu.


"Pochopiteľne, že som rád za taký počet štartov. V bulletine pozeráme, kto má koľko zápasov, takže som o tom vedel. Viem aj to, že v slovenskej lige mám z nášho mužstva odohraných najviac stretnutí. Teraz je však najdôležitejšie, aby ten môj dvojstý zápas bol víťazný. Dúfam, že konečne prelomíme negatívnu šnúru a v sobotu získame tri body," poznamenal ďalej 27-ročný univerzál Brašeň (nar. 2. mája 1989), ktorý pridal aj recept, ako v jeho veku dosiahnuť takéto číslo: "Potreboval som k tomu aj kúsok šťastia a dôveru od trénerov. Myslím si, že sa to podarilo, navyše sa mi vyhýbali vážnejšie zranenia. Dúfam, že tieto moje čísla ešte budú narastať a časom mi pribudnú štarty aj v inej lige."


Rodák z Banskej Bystrice prišiel do DAC-u pred jarou 2014 z materskej Dukly, na konte mal vtedy 122 prvoligových štartov a 9 gólov. Klub zo Žitného ostrova odvtedy absolvoval 89 ligových súbojov a Brašeň chýbal len v dvanástich - zakaždým pre zranenie či trest. V "žlto-modrom" drese teda pridal 77 zápasov, v ktorých sa päťkrát presadil strelecky. Celkovo má futbalový univerzál momentálne za menom 199 štartov a 14 gólov v najvyššej slovenskej súťaži.

 

"Ligová premiéra mi utkvela v pamäti. Bolo to v Banskej Bystrici a práve proti Dunajskej Strede, duel sa vtedy skončil nerozhodne 0:0. Spomínam si, že sa hralo na ľade a na snehu. Naopak, na 100. zápas si vôbec nepamätám, ale určite to bolo ešte počas môjho účinkovania v Dukle Banská Bystrica."


Futbalisti Dunajskej Stredy v sezóne 2016/2017 čakajú deväť duelov na víťazstvo (bilancia: 0-4-5, skóre 8:13), spolu so štyrmi zápasmi na konci uplynulého ročníka je to v prípade FC DAC 1904 už 13 ligových stretnutí bez plného bodového zápisu. "Veru by ma nenapadlo, že budeme mať po toľkých zápasoch len štyri body. Toto je hádam najhorší začiatok sezóny, aký som doteraz zažil. Neviem, čo sa s nami stalo. Posledných pár stretnutí sme neprehrali, chýbalo málo a namiesto remízy by boli tri body. Stačil jediný gólik, aby sme sa uchytili. Pevne verím, že teraz v Prešove vyhráme a bude to oveľa lepšie. A predovšetkým sa teším na nový štadión," dodal Jakub Brašeň.


 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona