Futbal: Weiss ml. spečatil v Murray Park ročné hosťovanie v Glasgowe Rangers

NETKY.SK • 20 August 2010, 08:29 • 2 min
Futbal: Weiss ml. spečatil v Murray Park ročné hosťovanie v Glasgowe Rangers

Futbal: Weiss ml. spečatil v Murray Park ročné hosťovanie v Glasgowe Rangers

slovakia

left justify in out

Slovenský futbalista Vladimír Weiss bude do konca sezóny hosťovať v škótskom veľkoklube Glasgow Rangers. Reprezentant SR a účastník MS v JAR vo štvrtok ráno priletel do metropoly krajiny a s vedením úradujúceho škótskeho majstra podpísal zmluvu. Popoludní sa uskutočnila oficiálna tlačová konferencia s predstavením novej posily.
      Na letisku čakal na slovenského mladíka klubový riaditeľ Sandy Jardine, potom nasledoval presun na tréningový štadión The Gers v Murray Park a podpis kontraktu so šéfom exekutívy Martinom Bainom.
      Po tom, čo tréner Weissovho klubu Manchester City Roberto Mancini zverejnil, že pre 20-ročného krídelníka nebude priestor v prvom tíme účastníka anglickej Premiership, sa o jeho služby uchádzalo viacero klubov vrátane úhlavných rivalov Rangers - Celticu Glasgow, či VfB Stuttgart z nemeckej bundesligy. Šéfstvu z Ibrox Parku sa podarilo presvedčiť City a aj hráča, že šanca zahrať si v tejto sezóne v Lige majstrov mu môže dodať neoceniteľné skúsenosti a pomôcť mu v snahe o prienik do najvyššej anglickej súťaže.
      Vedenie "Citizens" pôvodne synovi reprezentačného trénera Slovenska bránilo v odchode, no neskôr povolilo Rangers začať s ním rokovanie. Prvý záujem pritom "protestanti" z Glasgowa prejavili už pred šiestimi týždňami, vtedy im však ešte v Manchestri odkázali, aby vydržali do termínu bližšieho k uzavretiu prestupového obdobia. Rangers podľa ostrovných médií zaplatia City jednorazový poplatok za hosťovanie a zároveň sa zaviažu prevziať mzdové nároky hráča, ktoré sa údajne pohybujú vo výške 20.000 britských libier za týždeň. Tréner jazdcov Walter Smith je pritom presvedčený, že za tieto peniaze získava excelentnú hodnotu. Weiss na majstrovstvách sveta v Juhoafrickej republike odohral za Slovensko tri zápasy.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies