Futbal: Walpurgis novým trénerom trápiaceho sa Ingolstadtu

NETKY.SK • 12 November 2016, 12:05 • 2 min
Futbal: Walpurgis novým trénerom trápiaceho sa Ingolstadtu

Berlín 12. novembra (TASR) - Maik Walpurgis sa stal v sobotu novým trénerom trápiaceho sa nemeckého futbalového klubu FC Ingolstadt 04. Štyridsaťtriročný kouč podpísal s predstaviteľmi aktuálne 17. tímu Bundesligy kontrakt do roku 2018, informovala agentúra DPA.

slovakia

left justify in out

Vedenie klubu v pondelok zaregovalo na zlé výsledky v úvode sezóny a prepustilo Markusa Kauczinského z funkcie trénera. Následne poverilo vedením mužstva Michaela Henkeho, ktorý však vydržal na poste dočasného kouča iba pár dní. Kormidla sa v Ingolstadte ujme Walpurgis, ktorý mal doteraz skúsenosti iba z nižších nemeckých súťaží, naposledy viedol treťoligový Osnabrück. "Rozhodli sme sa dať šancu trénerovi s veľkými ambíciami a víziami. Maik nás plne presvedčil o svojich schopnostiach," povedal v klubovom vyhlásení generálny manažér klubu Harald Gärtner.

 

Ingolstadt pod vedením Kauczinského nevyhral v tomto ročníku ani jeden zápas, po 10 kolách mu patrí v tabuľke s dvoma bodmi predposledné miesto. Walpurgis by mal premiéru na lavičke Ingolstadtu absolvovať po reprezentačnej prestávke 19. novembra na ihrisku Darmstadtu.

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies