Townsend zachránil Angličanov od prehry v Taliansku

NETKY.SK • 1 Apríl 2015, 08:57 • 2 min
Townsend zachránil Angličanov od prehry v Taliansku

TURÍN - V prestížnom utorkovom medzištátnom prípravnom zápase sa v Turíne medzi futbalistami Talianska a Anglicka zrodila remíza 1:1. Skóre duelu otvoril v 29. min domáci útočník Graziano Pellé, v 79. min sa postaral o vyrovnanie krídelník Tottenhamu Hotspur Andros Townsend.

slovakia

left justify in out

Angličania, ktorí spolu so Slovákmi ako jediní nestatili v doterajšom priebehu kvalifikácie o postup na ME 2016 do Francúzska ani bod, nezlomili viac ako päťdesiatročné čakanie na víťazstvo na Apeninskom polostrove. "Squadra azzurra" po utorku neprehrala v domácom prostredí s Albionom v siedmich po sebe idúcich dueloch. Naposledy si Angličania odviezli víťazstvo z talianskej pôdy ešte v roku 1961. Z doterajších 26 vzájomných stretnutí majú mierne lepšiu bilanciu Taliani, ktorí zvíťazili v desiatich meraniach síl, Angličania uspeli osemkrát. Zápas bol reprízou duelu z minuloročných MS v Brazílii, kde sa z víťazstva 2:1 v základnej D-skupine tešilo Taliansko.


"Bolo pre mňa vzrušujúce vrátiť sa na štadión Juventusu, kde som pôsobil. Nedá sa predsa zabudnúť na krásne časy na tomto mieste, je to však už minulosť," povedal po zápase podľa goal.com tréner Talianska Antonio Conte. Kouč dal v zápase príležitosť viacerým hráčom, ktorí nepatria k stabilným členom základnej zostavy. "Valdifiori bol pre všetkých príkladom, odohral skvelý zápas. Zaslúži si byť súčasťou národného mužstva," vyzdvihol Conte predovšetkým stredopoliara Empoli Mirka Valdifioriho, ktorý sa dočkal debutu v najcennejšom drese v 28 rokoch.


Kouč Anglicka Roy Hodgson vychválil predovšetkým záložníka Evertonu Rossa Barkleyho, ktorý nastúpil v 55. min namiesto Thea Walcotta. "Barkley bol dnes fantastický. Hlavne vďaka nemu a Townsendovi sme zvrátili zápas. Po celý čas bol veľmi odvážny pri hre s loptou. Naozaj je to vynikajúci mladý talent. To isté platí o Androsovi Townsendovi. Prišiel na ihrisko práve v čase, keď sme potrebovali niekoho, kto vnesie do priebehu duelu niečo neobyčajné. Z prvého polčasu v našom podaní som sklamaný. Po zmene strán sme mali hru pod kontrolou a vytvorili si niekoľko sľubných šancí," vyhlásil Hodgson. Anglicko aktuálne ťahá deväťzápasovú sériu bez prehry.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies