Šláger v Madride bez gólov, lídrami stále Barca s Atléticom

NETKY.SK • 12 Január 2014, 09:45 • 2 min
Šláger v Madride bez gólov, lídrami stále Barca s Atléticom

MADRID - Dlho očakávaný duel o prvé miesto v najvyššej španielskej súťaži Primera División sa pred 54 800 divákmi na madridskom štadióne Vicenteho Calderóna skončil nerozhodne 0:0.

slovakia

left justify in out

Najvyššia španielska futbalová súťaž Primera División nespoznala svojho nového lídra, po sobotňajšom vzájomnom zápase a zároveň šlágri programu 19. kola nimi zostali FC Barcelona a Atlético Madrid. Dlho očakávaný duel sa pred 54 800 divákmi na madridskom štadióne Vicenteho Calderóna skončil nerozhodne 0:0.

Barcelonský kouč Gerardo Martino prekvapivo nezaradil do základnej zostavy uzdraveného štvornásobného najlepšieho futbalistu sveta Lionela Messiho ani brazílskeho kúzelníka Neymara. Argentínsky klenot Messi prišiel na ihrisko po prestávke za Andrésa Iniestu, Neymar sa dostal na trávnik v 67. min za Alexisa Sáncheza. Ani oni však nedokázali nájsť recept na prekonanie brankára domácich Thibauta Courtoisa. 

"Bod nás teší, aj keď radšej by sme boli za víťazstvo. Hrali sme proti veľmi kvalitnému súperovi, ktorý doma ešte neprehral. Neodohrali sme najlepšie stretnutie, ale nemáme sa za čo hanbiť," povedal po zápase Martino. Domáci kormidelník Diego Simeone sa tiež zdal byť s bodom spokojný. "Bol to súboj o pár šanciach, v ktorých sa mužstvá snažili presadiť svojím typickým štýlom. Bolo to napínavé až do konca, tak ako by ste to očakávali medzi dvoma najlepšími tímami ligy," uviedol Simeone. 

Do duelu lepšie vstúpilo Atlético, ktoré sa mohlo ujať vedenia už po piatich minútach. Obranca Barcelony Piqué si takmer zrazil do vlastnej siete center Ardu Turana po peknom prieniku. Barcelona podľa očakávania mala prevahu v držaní lopty, ale bez Messiho a Neymara nedokázala nič vymyslieť. V 28. min Diego Costa nedočiahol na predĺženú loptu od Mirandu po Kokeho rohovom kope. Po prestávke prišiel na ihrisko Messi za zraneného Iniestu, no boli to opäť domáci, ktorí začali tlakom. Pokus Diega Costu v 59. min išiel pár metrov vedľa ľavej žrde Valdésovej bránky. Messi mohol vyrovnať v 81. min, ale jeho prudkú strelu po zemi vyrazil nohami pozorný Courtois. 

FC Barcelona aj Atlético Madrid majú na čele súťaže zhodne po 50 bodov, na treťom mieste je Real Madrid so šesťbodovým mankom a jedným duelom k dobru. "Biely balet" sa v nedeľu predstaví na ihrisku Espanyolu Barcelona. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies