VIDEO Futbal sa mení, aj takéto momenty sa môžu objaviť na šampionáte v Rusku

NETKY.SK • 28 Marec 2018, 15:25 • 2 min
VIDEO Futbal sa mení, aj takéto momenty sa môžu objaviť na šampionáte v Rusku

Londýn - Videorozhodca bol dôležitou súčasťou utorňajšieho prípravného futbalového zápasu vo Wembley medzi Anglickom a Talianskom. Domáci viedli od 26. minúty gólom Jamieho Vardyho, no krátko pred koncom vyrovnal z jedenástky Lorenzo Insigne. Penaltu pritom prisúdil hlavný arbiter hosťom až po prezretí videa.

slovakia

left justify in out

V 85. minúte prenikol do anglickej šestnástky taliansky útočník Federico Chiesa a po kontakte s debutantom v drese Albiónu Jamesom Tarkowským spadol na trávnik. Rozhodca po prezretí videa nariadil penaltu v prospech "squadry azzurri", z ktorej vyrovnal Insigne na konečných 1:1.

 

Tréner anglickej reprezentácie Gareth Southgate nie je zástancom technológie VAR v takýchto situáciách. "Rešpektujeme pravidlá, ale nemyslím si, že to bolo také jednoznačné. Bol to moment, o ktorom sa môžeme rozprávať celý deň. Nemyslím si, že takéto situácie vyrieši technológia. Keď sú veci zjavné, tak video môže pomôcť, ale som za to, aby bolo rozhodnutie rozhodcu konečné. Netreba brať ohľady na finančné straty a zisky po verdiktoch priamo na ihrisku, je to predsa šport. Som rád, že táto situácia nastala ešte pred začiatkom svetového šampionátu v Rusku a nie priamo na ňom," povedal Southgate pre portál theguardian.com.

 

Anglicko sa na MS 2018 v Rusku stretne v G-skupine s Belgickom, Panamou a Tuniskom.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Roman Bekö
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies