Chackevič chce pomôcť Ukrajincom a obrať Slovákov

NETKY.SK • 9 September 2015, 11:42 • 2 min
Chackevič chce pomôcť Ukrajincom a obrať Slovákov

BORISOV - Bieloruskí futbalisti zdolali v zápase "slovenskej" C-skupiny kvalifikácie EURO 23016 na domácej pôde v borisovskej aréne Luxembursko 2:0. Hoci hostí pred duelom zdeptala otrava jedlom kouč hostí Luc Holtz prehru odmietol "hodiť" na túto výhovorku.

slovakia

left justify in out

"Bolo by ľahké zhodiť prehru na otravu z jedla, ktorá sa nám pritrafila. No je pravda, že sme hrali slabo a nevedeli sme si prihrať. Výhra Bieloruska je úplne zaslúžená. Nemyslím si, že nám systém v prvom polčase nefungoval, ale nebolo to rozostavením," citoval portál uefa.com Holtza.

 

Duel mal jasného favorita. Domáci hráči potvrdzovali túto rolu od úvodných sekúnd a viackrát boli blízko ku gólu. Luxemburská obrana založila svoju hru na skalopevnej defenzíve a odkopávaných loptách, no do polčasu sa neubránila. Po dobrom sóle Kornilenka v 34. minúte neodkopla loptu do bezpečia, Gordejčukovi sa napriek problémom podarilo zorientovať a tvrdým projektilom prestrelil Jouberta. V závere polčasu mohol hráč BATE Borisov pridať aj druhý gól, ale milimetrovú kolmicu klubového spoluhráča Hleba nezužitkoval. Po hodine sa Bielorusom podarilo pridať druhý gól. Kisľak elegantne vysunul Gordejčuka, ktorý po sóle z pravej strany opäť prekonal Jouberta.

 

"Najhlavnejšie je, že sme dosiahli pre nás priaznivý výsledok. Po prehre na Ukrajine sme veľmi potrebovali tieto tri body. Vzadu sme boli solídni, ale urobili sme veľa chýb v prechode do útoku. Už sa tešíme na Slovensko, pokúsime sa tam dosiahnuť dobrý výsledok. Čestne priznám, je tu aj túžba pomôcť tretej Ukrajine," povedal domáci tréner Aleksandr Chackevič.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona