Manchestru United vyšiel obrat v závere, Mourinho: Lov na človeka

NETKY.SK • 7 Október 2018, 12:20 • 2 min
Manchestru United vyšiel obrat v závere, Mourinho: Lov na človeka

MANCHESTER - Futbalisti Newcastle United sú aj po ôsmom kole anglickej Premier League bez víťazstva. Slovenský brankár Martin Dúbravka predviedol na ihrisku Manchestru United niekoľko výborných zákrokov, jeho tím ale neudržal náskok 2:0 a na Old Trafford prehral 2:3.

slovakia

left justify in out

Obrat domácich dokonal v poslednej minúte riadneho času hlavičkou Alexis Sanchez.

Newcastle pritom na pôde favorita viedol už v 10. minúte o dva góly. "Odštartovali sme príliš nervózne, mužstvo sa nevedelo vyrovnať s tlakom, ktorý nám velil bodovať naplno. Všetko sa zmenilo v prestávke. V kabíne sme sa rozprávali, všetci, a v druhom polčase bolo všetko inak - duch tímu, viera v obrat v zápase. Potrebovali sme toto víťazstvo, všetko je teraz lepšie," povedal po stretnutí kouč United Mourinho.

 

Britské médiá už špekulovali o jeho predčasnom konci vo funkcii, keďže "červení diabli" zažili najhorší vstup do sezóny za uplynulých 29 rokov. "Je to lov na človeka," hneval sa Mourinho po zápase s Newcastlom, kritiku na svoju osobu označil za "zlomyseľnosť". "Mám 55 rokov, ale prvýkrát som sa stretol s takýmto štvaním. Viem sa s tým vyrovnať, viem s tým žiť. Ale nedokážu to všetci moji hráči a preto sme boli na začiatku nervózni. Je príliš veľa zlomyseľnosti v niečom, čo by malo byť krásne. Zvládnem to, aj keď som z toho trochu smutný."

 

Domáci sa zdvihli a trikrát gólovo udreli až v záverečnej dvadsaťminútovke. Slovenského brankára v drese "The Magpies" ako prvý prekonal až v 70. minúte technickou strelou z priameho kopu Juan Mata. O šesť minút neskôr vyrovnal Anthony Martial a striedajúci Alexis Sanchez v závere zariadil pre United tri body. "Bolo ťažké sa vzchopiť po prvom polčase. Ale kouč nám v kabíne zdôraznil, aby sme sa správali ako muži, nebáli sa a jednoducho hrali futbal. Tak sme to urobili," povedal stredopoliar Maroune Fellaini. United sa tak posunuli priebežne na ôsmu priečku tabuľky.

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katka Štefunková
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies