Manchester City sa dočkal víťazstva, Guardiola: Šesť duelov je dlhý čas

NETKY.SK • 30 Október 2016, 11:14 • 2 min
Manchester City sa dočkal víťazstva, Guardiola: Šesť duelov je dlhý čas

BIRMINGHAM - Futbalisti Manchestru City prerušili v sobotu šnúru šiestich stretnutí bez víťazstva vo všetkých súťažiach.

slovakia

left justify in out

V 10. kole najvyššej anglickej súťaže uspeli na trávniku West Bromwichu Albion 4:0, keď si po dva zásahy podelili Sergio Agüero a Ilkay Gündogan.

 

Zverenci Pepa Guardiolu sa vrátili na čelo tabuľky Premier League o skóre pred druhý Arsenal a tretí FC Liverpool. Španielsky tréner počas nepriaznivej série, ktorá sa ťahala od 24. septembra, nezapochyboval o fundamentoch vlastnej práce, ale skôr o kádri. V sobotu musel jeho tím vyznávajúci ľahkosť, technický futbal a držanie lopty prekonať mužstvo zamerané na tvrdú defenzívu, priamočiarosť a štandardné situácie.

 

"Šesť zápasov bez víťazstva je dlhý čas. Po každej prehre si začnete klásť otázky, iné to nebolo ani v druhom polčase duelu s WBA, keď sme nezopakovali výkon z úvodného dejstva. Nepochyboval som principiálne, no rozmýšľal som, kto z hráčov sa dokáže adaptovať na rôzne systémy či odlišných spoluhráčov," povedal Guardiola pre bbc.com.

 

Argentínsky kanonier Agüero si pripísal prvé zásahy za šesť stretnutí. V tejto sezóne Premier League ich má na konte sedem a spoločne s Diegom Costom z FC Chelsea vedú poradie strelcov. "Získať tri body bolo nesmierne podstatné, keď neuspejete, zakaždým stratíte kúsok sebavedomia. Potrebujeme Sergia, pokiaľ hrá na hranici svojich možností, je pre nás kľúčový. Chcem, aby vedel o svojej dôležitosti v každom vystúpení," dodal Guardiola.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies