Futbal-LM: MŠK Žilina - Chelsea Londýn 1:4 v zápase F-skupiny

NETKY.SK • 16 September 2010, 07:24 • 2 min
Futbal-LM: MŠK Žilina - Chelsea Londýn 1:4 v zápase F-skupiny

Futbal-LM: MŠK Žilina - Chelsea Londýn 1:4 v zápase F-skupiny

slovakia

left justify in out

img

Žilina začala jej debutový zápas v hlavnej fáze LM sympaticky, kopala v 2. minúte prvý roh a prvú strelu v 4. minúte poslal nad Ceesay. Chelsea sa chvíľu orientovala, prvou strelou nad Dúbravkovu bránu sa prezentoval v 12. minúte Sturridge, ale o pár sekúnd už gólovo udrela. Krásnu modernú akciu s prihrávkou poza obranu predviedli Malouda s Anelkom, ktorý našiel z druhej vlny nabiehajúceho Essiena a ten nekompromisne otvoril skóre. Futbal sa hral zaujímavý a rýchly, akcie sa prelievali na oboch stranách. Po štvrťhodine hry fauloval Terry na hranici šestnástkového oblúku a Jež kopal priamy kop, ktorý narobil Čechovi problémy, keď mu lopta vypadla z rúk. O chvíľu Pečalka pekne vyviezol loptu, tá sa dostala k Ceesayovi, ten ale strieľal mimo. Na domácej strane zaujala aj akcia Ceesayho, ktorý centroval na hlavu Bella, jeho zakončenie ale bolo nedôrazné. Hostia postupne prebrali aktivitu a ukázali smrteľnú efektivitu. Najprv Anelka v 24. minúte po opäť krásnej prihrávke Maloudu za obranu z rohu päťky trafil presne medzi Dúbravkove nohy - 0:2. A o ďalšie štyri minútky už na hrozivých 3:0 zvýšil opäť Anelka, keď sa presne na jeho nohu odrazila lopta od brvna z hlavy Terryho po rohovom kope Maloudu. Žilina vyzerala na uterák, no favorit zvoľnil z tempa a čakal na ďalšiu šancu. Tá prišla v 38. minúte, keď Malouda v jasnej pozícii trafil len nohu v poslednej chvíli hasiaceho Pečalku. V závere polčasu sa domáci snažili skorigovať, po peknej Vladavičovej strele centroval Rilke, Bellova hlavička ale za chrbátom Čecha neskončila.
      Druhé dejstvo prinieslo hneď na začiatku ďalší gólový úder hostí, po fantastickej prihrávke Benayouna za obranu si Sturridge obhodil zľava Dúbravku a pokojne zakončil do prázdnej brány. Žilina nezmenila štýl hry, hrala otvorene a to sa jej vyplatilo v 55. minúte. Center Ježa Čech podcenil a podbehol, lopta sa od hlavy Alexa kotúľala do brány, kde ju ešte pre istotu dokopol Oravec, ktorý sa stal autorom prvého gólu šošonov v F-skupine. Domáci ďalej útočili, pekne, ale mimo bránu pálili aktívny Vladavič aj striedajúci Poliaček. Veľmi nebezpečnú strelu vedľa Čechovej pravej tyči vypálil aj Majtán, ale skóre sa nemenilo. V týchto fázach mala Žilina opticky viac z hry, hrala na súperovej polovici, ale nevedela sa presadiť. Zápas sa už v záverečnej desaťminútovke dohrával v pokojnom tempe, hoci znížiť mohol v nadstavenom čase z priameho kopu z 18 metrov Jež, ale mieril nad. Hostia si teda zo Žiliny suverénne odviezli všetky body.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies