S Argentínou nezískal ani jednu významnú trofej, teraz ukončil reprezentačnú kariéru

NETKY.SK • 29 Marec 2019, 09:35 • 2 min
S Argentínou nezískal ani jednu významnú trofej, teraz ukončil reprezentačnú kariéru

BUENOS AIRES - Argentínsky futbalista Gonzalo Higuain vo štvrtok oznámil, že už nebude pôsobiť v reprezentácii. Rozhodol sa z rodinných dôvodov. Tridsaťjedenročný útočník londýnskej Chelsea dal v 75 dueloch za národný tím 31 gólov. Posledný zápas odohral vlani na MS proti Nigérii.

slovakia

left justify in out

"Myslím si, že je koniec. Premyslel som si veci do hĺbky a podľa mňa nastal môj čas. Chcem si užiť rodinu a mať viac priestoru pre seba. Viacerých som týmto rozhodnutím potešil, ďalších možno nie. Teraz sa však už môžete prestať zaoberať tým, či som alebo nie som v nominácii," uviedol Higuaín pre Fox Sports.

 

 

Za jeho rozhodnutím stála aj veľká kritika zo strany fanúšikov: "Ľudia si pamätajú vaše chyby a nie to, čo ste dokázali. Keď je kritika príliš protivná, ubližuje všetkým. Moja rodina trpela viac ako ja."

 

Higuain sa teraz zamieria na svoje účinkovanie v Chelsea, kam prišiel na hosťovanie z Juventusu Turín: "Plne sa sústredím na moje záväzky v Chelsea. Premier League je úžasná súťaž a naozaj si ju chcem užiť."

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Hoy llego ese dia que nunca pensas que va a llegar pero que cuando llega es muy duro hacerlo. Solo quiero agradecer todos los años que me toco estar en la selección ya sea cuerpo técnicos, fisios ,utileros, toda la gente que trabaja en el predio de ezeiza. Nos tocaron vivir momentos de mucha felicidad y otros mas duros aun asi en esos momentos siempre se trato de seguir luchando para mejorar . También agradecer todos los planteles que me toco estar en los cuales me llevo hermosos recuerdos , tambien te llevas gente a la cual le agarras cariño despues de tantos años. Por ultimo agradecer a la gente que siempre estuvo bancando y tirando para adelante en las buenas pero mucho mas en las malas que ahi es donde se hace difícil encontrae gente que realmente este. Desde ya muchísimas gracias @afaseleccion por todos estos años que me diste. Fue un honor poder vestir esa camiseta y en todo lo que pude hacer las cosas de la mejor manera. Un abrazo para todos y mucha felicidad. 🇦🇷❤️👏

Príspevok, ktorý zdieľa Higuain (@ghiguain20_9),

 

Higuaín nezískal s argentínskou reprezentáciou ani jednu významnú trofej. V roku 2014 si zahral vo finále svetového šampionátu, v ktorom jeho rodná krajina podľahla Nemcom 0:1 po predĺžení. V rokoch 2015 a 2016 Argentína stroskotala vo finále Copa América, keď dvakrát za sebou nestačila na Čile v penaltovom rozstrele.

Rodák z francúzskeho Brestu bude pôsobiť už iba na klubovej úrovni, kde si aktuálne oblieka dres londýnskej Chelsea. V anglickej metropole momentálne hosťuje z Juventusu Turín, prvú polovicu sezóny však strávil v AC Miláno. V minulosti nastupoval aj za Real Madrid, River Plate a SSC Neapol, kde sa stal v ročníku 2015/16 najlepším strelcom talianskej Serie A s 36 gólmi.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Roman Bekö
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies