Futbal-EL: Neapol rozstrieľal Trabzonspor 4:0, Benitez: "Kontrolovali sme hru"

NETKY.SK • 20 Február 2015, 10:39 • 2 min
Futbal-EL: Neapol rozstrieľal Trabzonspor 4:0, Benitez: "Kontrolovali sme hru"

TRABZON - Taliansky futbalový klub SSC Neapol urobil dôležitý krok smerom k postupu do osemfinále Európskej ligy UEFA 2014/2015, keď v prvom 16-finálovom súboji zvíťazil nad domácim Trabzonsporom jednoznačne 4:0.

slovakia

left justify in out

Už po prvom polčase bolo "vymaľované". Hostia gólmi Henriqueho, Gonzala Higuaina a Manola Gabbiadiniho viedli 3:0 a obraz hry sa nezmenil ani po zmene strán. Ďalší zásah mohol pridať Dries Mertens, ktorý v 85. minúte nepremenil jedenástku, no v nadstavenom čase jeho zaváhanie odčinil Duvan Zapata. Odveta, ktoré je na programe 26. februára na štadióne San Paolo, bude pravdepodobne už len formalitou.

 

"Nebol to ľahký zápas. Som spokojný, že aj za stavu 3:0 hráči pokračovali v sústredenom výkone a snažili sa o ďalší gól. Hru sme mali totálne pod kontrolou," citoval slová kormidelníka Neapola Rafaela Beniteza portál goal.com. Španielskeho trénera potešilo, že sa jeho mužstvo otriaslo z prehry 1:3, ktorú utrpelo minulý víkend v súboji Serie A v Palerme. "Proti Palermu sme urobili veľké množstvo chýb v obrane, za ktoré sme pykali, ale inak sme nehrali zle. Dnes sme robili všetko správne. Moje mužstvo sa stále učí, zbiera skúsenosti. Naším cieľom je dosiahnuť to, aby sme na výkon proti Trabzonsporu dokázali nadviazať aj v ďalších zápasoch," dodal Benitez.

 

Iba z lavičky náhradníkov sledoval úspešné ťaženie svojich spoluhráčov slovenský stredopoliar Marek Hamšík, ktorý cestoval do Trabzonu so silným "koňarom" a Benitez sa ho preto rozhodol šetriť. V pondelok čaká na Neapol duel 24. kola Serie A proti Sassuolu. SSC patrí v tabuľke 3. priečka, štvrtá Fiorentina stráca na neho 4 body.

 

lg la



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies