EL: Gregušova Kodaň v osemfinále proti Ajaxu, uvidíme aj nemecké a belgické derby

NETKY.SK • 24 Február 2017, 13:32 • 2 min
EL: Gregušova Kodaň v osemfinále proti Ajaxu, uvidíme aj nemecké a belgické derby

Nyon - Futbalisti FC Kodaň sa v osemfinále Európskej ligy UEFA 2016/2017 stretnú s Ajaxom Amsterdam. Rozhodol o tom piatkový žreb v sídle Európskej futbalovej únie (UEFA) vo švajčiarskom Nyone. V kádri dánskeho šampióna, ktorý prvý zápas odohrá 9. marca na domácej pôde, figuruje aj slovenský reprezentačný stredopoliar Ján Greguš. Odveta sa uskutoční 16. marca v Amsterdame.

slovakia

left justify in out

Druhý klub so slovenským hráčskym zastúpením Borussia Mönchengladbach (László Bénes - pozn.) sa v nemeckom derby stretne so Schalke 04 Gelsenkirchen. Ďalší súboj dvoch tímov zo spoločnej súťaže ponúknu belgické kluby KAA Gent a K.R.C. Genk. Manchester United, ktorý v 16-finále vyradil po výsledkoch 3:0 a 1:0 francúzsky AS Saint-Étienne, si v ďalšom kole zmeria sily s Rostovom.

 

V osudí figurovali štyria bývalí víťazi Európskej ligy, resp. Pohára UEFA, až tri belgické tímy a len jeden zo Španielska. Po vypadnutí Villarrealu a Athletica Bilbao zachraňuje česť La Ligy Celta Vigo, ktorá v šestnásťfinále prešla cez Šachtar Doneck. Galícijský tím si zopakuje cestu na východ - jeho osemfinálovým súperom bude ruský FC Krasnodar.

 

Žreb štvrťfinále sa uskutoční v piatok 17. marca (zápasy 13. a 20. apríla). Finále sa odohrá v stredu 24. mája o 20.45 SELČ v Štokholme.

 

Žreb osemfinále Európskej ligy UEFA 2016/2017:

 

Celta Vigo (Šp.) - FK Krasnodar (Rus.)
APOEL Nikózia (Cyp.) - Anderlecht Brusel (Belg.)
Schalke 04 Gelsenkirchen (Nem.) - Borussia Mönchengladbach (Nem.)
Olympique Lyon (Fr.) - AS Rím (Tal.)
FK Rostov (Rus.) - Manchester United (Angl.)
Olympiakos Pireus (Gréc.) - Besiktas Istanbul (Tur.)
KAA Gent (Belg.) - KRC Genk (Belg.)
FC Kodaň (Dán.) - Ajax Amsterdam (Hol.)

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Roman Bekö

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona