Dickov vrátil na ihrisko športového ducha

NETKY.SK • 10 August 2015, 16:28 • 2 min
Dickov vrátil na ihrisko športového ducha

LONDÝN - Sobotňajší zápas úvodného kola tretej najvyššej anglickej súťaže League One medzi Doncasterom a Bury ponúkol príklad nefalšovaného futbalového rytierstva.

slovakia

left justify in out

Tréner domáceho tímu Paul Dickov nariadil svojim zverencom, aby dovolili súperovi streliť vyrovnávajúci gól na konečných 1:1. Nájazdu nikým neatakovaného Leona Clarka predchádzala situácia, keď nechtiac rozvlnil sieť za hosťujúcim gólmanom Harry Forrester. Po ošetrovaní hráča chcel vrátiť loptu súperovi, ale napálil ju tak prudko a presne, že Christian Walton v bránke nestihol zareagovať. Dickov sa najskôr usiloval presvedčiť rozhodcov, že k Forresterovi sa lopta dostala po nepredpisovom autovom vhadzovaní. Arbitri však boli neoblomní a zásah v nadstavenom čase uznali. Po rozohrávke ale pustili ešte bizarnú akciu s Clarkovým slalomom pomedzi stojacich futbalistov Doncasteru.


"Dvakrát som nemusel uvažovať, či si nechať streliť gól. Za daných okolností by sme si nezaslúžili tri body. Takto sa stretnutia nevyhrávajú," povedal bývalý hráč viacerých prvoligových anglických klubov Dickov pre BBC a jeho náprotivok David Flitcroft kontroval: "Paul vrátil futbalu športového ducha. Keď sa totiž z neho vytratí morálka, prestáva mať zmysel. Paul Dickov si zaslúži absolutórium."
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona