Futbal-Copa: Uruguaj zdolal Paraguaj 3:0 a získal rekordný 15. titul

NETKY.SK • 25 Júl 2011, 07:53 • 2 min
Futbal-Copa: Uruguaj zdolal Paraguaj 3:0 a získal rekordný 15. titul

Futbal-Copa: Uruguaj zdolal Paraguaj 3:0 a získal rekordný 15. titul

slovakia

left justify in out

img

Uruguajskí futbalisti získali v nedeľu svoj rekordný 15. titul na turnaji Copa America a v rebríčku najúspešnejších krajín Južnej Ameriky predstihli Argentínu. Zverenci trénera Oscara Tabareza v nedeľňajšom finále zdolali Paraguaj 3:0 po dvoch góloch Diega Forlana a tretí zásah pridal Luis Suarez.
Uruguaj na ceste za titulom vyradil v štvrťfinále domácich futbalistov a najväčších favoritov na triumf Argentínčanov, keď v riadnom hracom čase remizoval 1:1 a v jedenástkovom rozstrele vyhral 5:4. V semifinále potom zdolal aj Peru 2:0.

Copa America 2011 - finále:
Uruguaj - Paraguaj 3:0 (2:0)
Góly: 12. Suarez, 42. a 90. Forlan. Rozhodoval: Fagundes (Braz.)

Lepší úvod mali uruguajskí reprezentanti, keď sa už v druhej minúte dostal v pokutovom území k lopte kanonier Suarez a vypálil, no svoje kvality potvrdil aj brankár Villar, ktorý jeho pokus zneškodnil. O desať minút neskôr to však Suarezovi vyšlo. Útočník anglického Liverpoolu sa prekľučkoval do šestnástky a jeho strela sa na ceste do bránky odrazila od obrancu Verona a tyčky - 1:0. Po dynamickom úvode tempo duelu upadlo a navyše ho rozkúskovali časté fauly. Paraguajci mali častejšie loptu na kopačkách, ale nedokázali sa dostať na dostrel Muselrovej bránky. Naopak, ich súperi si udržali výraznú streleckú prevahu, ktorú v závere využil na druhý gól Diego Forlan po prihrávke Arevala.
Paraguaj potreboval streliť dva góly, no do výrazného tlaku sa nedostal ani počas celého druhého dejstva. Väčšiu šancu si vypracoval až v 81. minúte útočník Valdez, keď sa presadil v súboji s Arevalom, no jeho volej smeroval priamo na brankára. Uruguaj si naopak vytvoril ešte niekoľko príležitostí a jeho triumf podčiarkol v 90. minúte svojím druhým gólom Forlan.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies