Brazílčan Ronaldinho juhoamerickým futbalistom roka, druhý Neymar

NETKY.SK • 1 Január 2014, 12:40 • 2 min
Brazílčan Ronaldinho juhoamerickým futbalistom roka, druhý Neymar

MONTEVIDEO - Napriek sklamaniu na nedávnych MS klubov FIFA zvolili Brazílčana Ronaldinha za najlepšieho juhoamerického futbalistu roka.

slovakia

left justify in out

Za tvorcom hry z klubu Atletico Mineiro skončil v tradičnej ankete uruguajského denníka El Pais jeho krajan Neymar z FC Barcelona a tretie miesto obsadil Argentínčan Maxi Rodriguez z klubu Newell's Old Boys. 

Ronaldinho pomohol Mineiru v júli k triumfu v prestížnom Pohári osloboditeľov. Majster sveta s "kanárikmi" z roku 2002 však ešte stále nemá isté miesto v nominácii Brazílie na tohtoročný svetový šampionát v domácich podmienkach. Ronaldinho v minulosti získal Zlatú loptu 2005 a dvakrát ho vyhlásili za Svetového hráča roka podľa FIFA (2004 a 2005). To však bolo ešte počas jeho pôsobenia v FC Barcelona.

V kategórii najlepších trénerov obsadili prvé tri miesta argentínski futbaloví odborníci. Druhú sezónu v rade získal najvyššie ocenenie Jose Pekerman, ktorý doviedol národným tím Kolumbie na MS 2014 po prvý raz od roku 1998. Druhé miesto obsadil kouč Chile Jorge Sampaoli a tretí skončil Gerardo Martino, ktorý v lete vymenil argentínsky klub Newell's Old Boys za FC Barcelonu.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies