Fury pred zápasom s Vladimirom Kličkom: Zlegalizujme doping

NETKY.SK • 26 November 2015, 14:01 • 2 min
Fury pred zápasom s Vladimirom Kličkom: Zlegalizujme doping

DÜSSELDORF - Obdobie pred veľkým profesionálnym boxerským súbojom spravidla pripomína politické predvolebné prekáračky a pre aktérov je ideálnou príležitosťou na tzv. "trash-talk".

slovakia

left justify in out

V sobotu 28. novembra sa vo futbalovom stánku Esprit arena v nemeckom Düsseldorfe skrížia päste Vladimira Klička a Tysona Furyho. Ukrajinský šampión bude obhajovať opasky organizácií IBF, WBO, IBO a WBA (Super) a magazínu The Ring v superťažkej hmotnostnej kategórii, no predzápasové vyhlásenia sú skôr špecialitou britského vyzývateľa. Prednedávnom predpovedal neodvratnú civilizačnú apokalypsu a najnovšie prišiel s revolučným riešením problému dopingu.


"Žijeme v demokratickom svete. Staré pravidlá už nefungujú, takže som úplne otvorený myšlienke totálneho zlegalizovania dopingu. Ak v živote chceme napredovať, nesmieme sa vyhýbať novým možnostiam. Keby sme povolili užívanie aktuálne zakázaných látok, šport by sa stal férovejší. Nie je to v mojej kompetencii, ale pokiaľ riadiacim orgánom záleží na rovnosti, mali by sa zaoberať touto myšlienkou. Nie je fér, keď sa muž, ktorý neberie tieto látky, stretne s mužom, čo ich užíva. Stáva sa to nevýhodou. Nikto ma nepresvedčí, že 99 zo 100 boxerov nedopuje, keď majú telá ako grécki bohovia," povedal 27-ročný rodák z manchesterskej oblasti Fury pre server ESPN.


Tyson Fury do duelu vstúpi ako v profesionálnom ringu dosiaľ nezdolaný bojovník, na konte má dva tucty víťazstiev (18 KO). Boxoval zväčša na domácej britskej pôde, predstavil sa aj v Írsku, Kanade a Spojených štátoch amerických. Teraz absolvuje premiéru v Nemecku a verí, že miestne publikum už úspešne zverboval na svoju stranu. "Fantasticky ma privítali moji krajania žijúci v Nemecku, ako aj tunajší obyvatelia. Mnohí ma zastavili, aby sa so mnou odfotili. Cítim sa tu vynikajúco. Blížia sa sviatky a budú skvelé. Nadobudol som pocit, že nemeckí fanúšikovia túžia po novom šampiónovi superťažkej váhy. Klička majú po zuby. Nadišiel čas na zmenu, tou som ja," uviedol Fury pre Sky Sports.


Mladší z bratskej dvojice Kličkovcov má jednu skúsenosť s britským profipästiarom. V roku 2011 sa pred súbojom s ním nebojácne prezentoval David Haye. Ten si napríklad obliekol tričko, na ktorom drží odtrhnuté hlavy Vladimira i Vitalija, oponentovi opakovane odmietol podať ruku. Skončilo sa to podľa všeobecného názoru nudným jednoznačným víťazstvom Klička. Na pozápasovej tlačovej besede Haye ukázal zlomený malíček na nohe, túto zdravotnú indispozíciu označil za príčinu svojho nezdaru. "Dr. Oceľové kladivo" mu to vrátil tichým zosmiešňujúcim videom, stále dostupným na YouTube.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies