Funkcionári, ktorí nepodali majetkové priznanie, sa vzdali funkcií

NETKY.SK • 12 September 2017, 16:18 • 2 min
Funkcionári, ktorí nepodali majetkové priznanie, sa vzdali funkcií

BRATISLAVA - Za rok 2016 parlamentný výbor pre nezlučiteľnosť funkcií spracoval 630 majetkových priznaní.

slovakia

left justify in out

Po rokovaní výboru informoval jeho predseda Martin Poliačik (SaS) s tým, že išlo o rozsah takmer desaťtisíc strán informácií. "Všetky strany boli naskenované, spracované a uložené do databázy," povedal a dodal, že informácie archivujú v NR SR a základné údaje sú zverejnené na internetovom portáli národnej rady.

 

"Mali sme len pár verejných funkcionárov, ktorí nedodali majetkové priznanie, ale všetci, ktorí ho nedodali, boli tí, ktorí sa vzdali verejnej funkcie. A voči takýmto nemôžeme začať konanie," povedal Poliačik.

Výbor zároveň začal konanie voči štátnemu tajomníkovi ministerstva školstva Petrovi Krajňákovi, ktorý poberal plat v čase, keď už bol vo verejnej funkcii.

 

Ako priblížil Poliačik, Krajňák bol členom dozornej rady spoločnosti Správa a zimná údržba prešovských ciest. Hoci na to sám upozornil, môže prísť o šesť mesačných platov verejného funkcionára.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Jozef Botos

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona