Funkcionári chcú, aby Del Bosque pokračoval, verejnosť je proti

NETKY.SK • 20 Jún 2014, 14:27 • 2 min
Funkcionári chcú, aby Del Bosque pokračoval, verejnosť je proti

MADRID - Ešte pred týždňom bol Vicente del Bosque jedným z najpopulárnejších mužov na Pyrenejskom polostrove. Trénera, ktorý doviedol španielsku futbalovú reprezentáciu k titulu majstrov sveta na MS 2010 v JAR a o dva roky neskôr s ňou triumfoval aj na kontinentálnom šampionáte, uctievali ako národného hrdinu.

slovakia

left justify in out

V priebehu siedmich dní sa však všetko zmenilo. Jeho zverenci na MS v Brazílii prehrali dva zápasy, čo pre "La Roju" znamenalo šokujúce vypadnutie z ďalších bojov a predčasný koniec ich nádejam na šampionáte. To v Španielsku samozrejme vyvolalo nespokojnosť a Del Bosque po prvý raz od momentu, keď v roku 2008 nahradil vo funkcii Luisa Aragonesa, musí čeliť vlne kritiky. Verejnosť mu vyčíta, že namiesto mladých talentov sa opäť spoľahol na skúsených veteránov na čele s Ikerom Casillasom a Xavim Hernandezom, ktorým šampionát vôbec nevyšiel. Fanúšikovia sú nespokojní aj s faktom, že do útoku na miesto jedného z dvojice Alvaro Negredo - Fernando Llorente postavil brazílskeho rodáka Diega Costu.

 

Aj napriek tomu má skúsený kouč podporu Španielskej futbalovej federácie (RFEF). "Chceme, aby zostal. Ak ponúkne rezignáciu, neprijmeme ju a budeme sa ho snažiť presvedčiť, aby vo svojej práci pokračoval. Sme presvedčení, že lepšieho trénera nenájdeme," povedal generálny sekretár RFEF Jorge Perez pre agentúru DPA.

 

Futbalová verejnosť na Pyrenejskom polostrove však s ním nesúhlasí. V internetovom hlasovaní športového denníka Marca sa 68,6 percenta fanúšikov vyjadrilo za trénerovo odvolanie. Podľa katalánskeho periodika Sport mal Del Bosque odstúpiť z funkcie po zisku titulu na EURO 2012, pretože "vtedy národný tím dosiahol maximum, už nebol priestor na zlepšovanie a ak by odišiel v tom momente, navždy by zostal hrdinom". Viaceré denníky uviedli, že jeho nástupcom by mohol byť kouč SSC Neapol Rafa Benitez alebo Michel, ktorý v uplynulej sezóne viedol Olympiacos Pireus.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies