Fujitsu zatvorí svoju poslednú európsku továreň na počítače v Nemecku

NETKY.SK • 26 Október 2018, 15:19 • 2 min
Fujitsu zatvorí svoju poslednú európsku továreň na počítače v Nemecku

MNÍCHOV - Posledná továreň v Európe, ktorá vyrába stolné počítače a laptopy, má už dni spočítané. Japonská spoločnosť Fujitsu, vlastník závodu v Augsburgu na juhu Nemecka, v piatok oznámila, že ho v roku 2020 zatvorí.

slovakia

left justify in out

Dotkne sa to všetkých 1500 zamestnancov, povedal hovorca Fujitsu. A koniec továrne ohrozuje ďalších približne 300 pracovných miest v dodávateľských nemeckých firmách.

 

Ukončenie výroby v Augsburgu predstavuje úplný odchod spoločnosti Fujitsu z Nemecka. Vývoj produktov, montáž aj logistika sa presunú do Japonska.

 

Firma už začala rokovania s manažérmi a zástupcami zamestnancov o ich budúcich vyhliadkach po tom, ako zatvorí brány továrne.

 

Japonská spoločnosť Fujitsu uviedla, že nemecký závod na výrobu počítačov a záložných systémov bol jej poslednou počítačovou továrňou v Európe.

 

Konsolidácia v tomto odvetví priemyslu priniesla zmeny a presun výroby. Na trhu stále pôsobia tri americké firmy - Apple, Dell a HP, ale inak v tomto odvetví dominujú ázijskí výrobcovia: Acer a Asus na Taiwane, Lenovo v Číne a Samsung a LG v Južnej Kórei.

 

Klasický počítač s klávesnicou sa sám stal "vymierajúcim druhom", dopyt po ňom klesá a spotrebitelia prechádzajú na tablety.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
barbora lučivjanská
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies