Ftáčnikovi poslanci plat nezvýšili, ostáva mu 4503 eur mesačne!

NETKY.SK • 26 Jún 2014, 17:30 • 2 min
Ftáčnikovi poslanci plat nezvýšili, ostáva mu 4503 eur mesačne!

BRATISLAVA - Bratislavský primátor Milan Ftáčnik (nezávislý s podporou Smeru-SD) bude aj naďalej zarábať rovnako.

slovakia

left justify in out

Mestskí poslanci dnes opätovne prerokovali výšku jeho platu. Ten ostane na rovnakej sume, teda 4503 eur mesačne.
     

Primátorov plat musí mestské zastupiteľstvo prerokovať raz ročne. Túto povinnosť mu ukladá zákon o právnom postavení a platových pomeroch starostov obcí a primátorov miest. Rozhodnúť o novom plate primátora alebo starostu musia mestskí či miestni poslanci najneskôr do konca júna.
     

Primátorovi patrí tento rok minimálny mesačný plat vo výške 2950 eur. Vypočítava sa súčinom priemernej mesačnej mzdy zamestnanca v národnom hospodárstve a príslušného násobku. Priemerná mzda za minulý rok bola na úrovni 824 eur a Ftáčnik je zaradený v deviatej platobnej skupine podľa počtu obyvateľov s násobkom 3,58. Mestské zastupiteľstvo však môže minimálny plat zvýšiť až o 70 percent.
     

Primátor zarobil vlani celkovo 62.375 eur. Vyplýva to z jeho majetkového priznania. Za výkony vo funkcii primátora dostal vyše 54.623 eur, čo je v porovnaní s predchádzajúcim rokom o vyše 200 eur menej. Ďalších približne 6500 eur zarobil primátor za činnosť vo funkcii poslanca Bratislavského samosprávneho kraja. Ftáčnik okrem toho vyučoval na Fakulte matematiky, fyziky a informatiky Univerzity Komenského, kde za rok zarobil 1250 eur. 
     

V minulom roku bol však Ftáčnik sankcionovaný za členstvo v dozornej rade Komunálnej poisťovne. Za porušenie zákona o ochrane verejného záujmu pri výkone funkcií verejných funkcionárov musel primátor zaplatiť 27.000 eur.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies