Ftáčnik sprísnil podmienky zverejňovania dokumentov

NETKY.SK • 14 Október 2013, 12:27 • 2 min
Ftáčnik sprísnil podmienky zverejňovania dokumentov

BRATISLAVA - Bratislavský primátor Milan Ftáčnik sprísnil podmienky zverejňovania oficiálnych dokumentov mesta. Ide o zverejňovanie zmlúv, faktúr, objednávok či záväzných stanovísk mesta k pripravovanej investičnej činnosti. Agentúru SITA o tom informoval riaditeľ kancelárie primátora Ľubomír Andrassy.

slovakia

left justify in out

Ftáčnikovo rozhodnutie sprísniť podmienky zverejňovania dokumentov mesta na internetovej stránke sa týka hlavne údajov, popisu objednaného plnenia zo strany partnerov samospráv či identifikačných znakov, podľa ktorých možno dokumenty na stránke vyhľadať. Ako informoval Andrassy, akýkoľvek zmluvný vzťah, ktorý magistrát uzavrie, vstúpi do účinnosti až po jeho zverejnení na internetovej stránke. Dokumenty však mesto zverejní bez pečiatky či podpisu predstaviteľov mesta, zabrániť tak chcú ich možnému zneužitiu. 

Sprísnením podmienok bratislavský magistrát reaguje na odporúčania Najvyššieho kontrolného úradu SR či výnos rezortu financií, ktorý sa týka pravidiel dodržiavania štandardov v oblasti informačných systémov verejnej správy. "Rozhodnutie zároveň vychádza z Protikorupčného minima, ktoré definuje opatrenia smerujúce k otvorenosti rozhodovania mesta, k posilneniu verejnej kontroly," uviedol Andrassy. Internetový portál hlavného mesta obsahuje viac ako 25-tisíc dokumentov s informáciami o narábaní s verejnými financiami i odborné stanoviská mesta. Mesačne portál v priemere navštívi 150-tisíc návštevníkov.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies