FSB predišla atentátu v Moskve, inštrukcie dával emisár Islamského štátu z Turecka

NETKY.SK • 15 December 2016, 12:18 • 2 min
FSB predišla atentátu v Moskve, inštrukcie dával emisár Islamského štátu z Turecka

MOSKVA - Ruská Federálna bezpečnostná služba (FSB) dnes zadržala štyroch členov "diverzno-teroristickej skupiny, ktorá v Moskve plánovala uskutočniť sériu teroristických činom s použitím výbušného zariadenia s veľkou silou".

slovakia

left justify in out

Podľa agentúry Interfax odvolávajúcej sa na vyhlásenie FSB skupinu tvorili občania Tadžikistanu a Moldavska. Zadržali ich dnes v Moskve.

 

FSB uviedla, že plánované teroristické útoky sa pripravovali podľa inštrukcií emisára džihádistickej organizácie Islamský štát, ktorý sa zdržiava v Turecku. Tadžické orgány činné v trestnom konaní po ňom vyhlásili medzinárodné pátranie.

 

V miestach pobytu zadržaných v Moskve a v Moskovskej oblasti polícia zhabala samopaly a muníciu, výbušné zariadenia pripravené na použitie, ako aj množstvo "zmesovej výbušniny" určenej na zhotovenie výbušného zariadenia veľkej sily.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona