Bezmocný Ronaldo v dueli proti Čile, hrdinom napokon Claudio Bravo

NETKY.SK • 29 Jún 2017, 08:32 • 2 min
Bezmocný Ronaldo v dueli proti Čile, hrdinom napokon Claudio Bravo

KAZAŇ - Futbalisti Čile zvíťazili nad hráčmi Portugalska 3:0 na strely zo značky pokutového kopu v stredajšom dramatickom semifinále Pohára konfederácii FIFA 2017 v Rusku.

slovakia

left justify in out

Diváci na štadióne v Kazani nevideli gól 120 minút. Obe mužstvá si vypracovali počas riadneho hracieho času niekoľko príležitostí, no nedokázali ich pretaviť do úspešného konca. Rozhodnúť mohli v závere predĺženia Čiľania - Arturo Vidal však trafil iba do ľavej žrde a Martin Rodríguez z dorážky opečiatkoval brvno. Napokon ich to mrzieť nemuselo, v jedenástkovom rozstrele sa pri svojom 114. štarte za Čile blysol 34-ročný brankár Claudio Bravo, ktorý zlikvidoval pokusy všetkých troch portugalských exekútorov. Naopak, Čiľania boli úspešní v konfrontácii s úradujúcimi európskymi šampiónmi.

Čile zabojuje o svoj premiérový triumf na Pohári konfederácii s lepším zo štvrtkového druhého semifinále Nemecko - Mexiko (začiatok o 20.00 h SELČ).

Výsledok stredajšieho stretnutia semifinále futbalového Pohára konfederácii FIFA 2017 v Rusku:

Portugalsko - Čile 0:0 po predĺžení, 0:3 na strely zo značky pok. kopu - do finále postúpilo Čile
ŽK: 31. William Carvalho, 43. André Silva, 96. Fonte, 111. Bruno Alves, 114. Cédric Alves - 23. Jara, 51. P. Hernández, rozhodoval: Faghani (Irán)

Rozstrel z 11 m: Arturo Vidal (Čile) - 0:1, Quaresma (Portug.) - nepremenil, Aránguiz - 0:2, Joao Moutinho - nepremenil, Alexis Sánchez - 0:3, Nani - nepremenil




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Roman Bekö

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona