Frühaufa čaká ožarovanie, v ďalšej sezóne chce hrať

NETKY.SK • 30 Január 2015, 15:09 • 2 min
Frühaufa čaká ožarovanie, v ďalšej sezóne chce hrať

HRADEC KRÁLOVÉ - Náročné týždne má za sebou slovenský hokejový obranca Peter Frühauf a neľahké obdobie ho ešte len čaká.

slovakia

left justify in out

Po decembrovej operácii zhubného nádoru čaká 32-ročného Prešovčana vo februári liečba ožarovaním. "Teraz si už nepripúšťam nič zlé. Vôbec nerozmýšľam nad vyšetreniami po liečbe. Zaujíma ma, kedy začnem trénovať," cituje Frühauf portál denik.cz. Slovenský hráč v českom extraligovom mužstve Hradec Králové v tejto sezóne odohral 26 duelov s bilanciou jeden gól a šesť asistencií. Ďalšie pridá najskôr v nasledujúcom ročníku. Už päť dní po operácii sa Frühauf objavil na hradeckom "zimáku". Ľadovú plochu však vymenil za VIP priestory. Mohol teda zaregistrovať povzbudzujúci transparent aj mnohé odkazy od fanúšikov so spoločným motívom želania skorého uzdravenia. A tiež potlesk tribún pri informácii od hlásateľa, že jeho operácia dopadla dobre. "Po operácii prišiel môj lekár a povedal mi, že nález nebol taký veľký a pridal vetu, na ktorú nikdy nezabudnem: 'Nebojte sa, uzdravíme Vás'," prezradil slovenský bek.

 

Okrem liečby a myšlienok na návrat na súťažný ľad sa Peter Frühauf rozhodol aj pre osvetu. "O tejto forme rakoviny sa toho veľa nevie. Chlapi nevedia, ako sa majú prehmatať, čo pri tom majú cítiť. Chýbajú informácie. Pritom to postihuje už chlapcov od štrnástich rokov. Lenže mnoho z nás sa hanbí. Čo si budeme hovoriť - chlap je chlap. Nebude sa kontrolovať a k lekárovi pôjde, až keď je to nevyhnutné. Nechce ísť na vyšetrenie, ktoré trvá asi minútu a nie je nepríjemné. Lenže to málokto vie. Preto budeme chodiť po školách, organizovať semináre a debatovať v rozhlase. Celkom sa to rozbieha, čo ma veľmi teší. Keby sme pomohli hoc len jednému človeku, bude to pre nás víťazstvo," povedal slovenský hokejista. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona