Froome víťazom 5. etapy Okolo Ománu a vedie aj celkovo

NETKY.SK • 22 Február 2014, 18:13 • 2 min
Froome víťazom 5. etapy Okolo Ománu a vedie aj celkovo

JABAL AL AKHDAR - Christopher Froome vyzliekol Petra Sagana z červeného trička lídra pretekov Okolo Ománu.

slovakia

left justify in out

Britský cyklista Christopher Froome z tímu Sky Procycling sa stal víťazom sobotňajšej 5. etapy cyklistických pretekov Okolo Ománu, ktorá merala 147,5 km a vrcholila náročným stúpaním v Green Mountains. Úradujúci šampión Tour de France Froome sa dostal aj na čelo priebežnej klasifikácie a z červeného trička lídra pretekov vyzliekol slovenského reprezentanta Petra Sagana (Cannondale). Preteky Okolo Ománu vyvrcholia v nedeľu a Froome je na najlepšej ceste obhájiť celkové víťazstvo z vlaňajška. "Toto sú moje prvé preteky v sezóne a dnešné víťazstvo je z tohto pohľadu úplne fantastické. Mal som pochybnosti o mojej forme, ale teraz cítim, že som na začiatku sezóny tam, kde som chcel byť," cituje Frooma server cyclingnews.com.

Froome dominoval v záverečnom 5,8 km dlhom stúpaní do výšky 1235 m pred Američanom Tejayom van Garderenom a Rigobertom Uránom z Kolumbie. Víťaz piatkovej 4. etapy Peter Sagan nabral v sobotu vyše sedemminútové manko a obsadil 77. miesto. Úspešnejší bol Peter Velits (BMC Racing), ktorý prišiel do cieľa na 32. mieste s odstupom 2:41 min za Froomom. Britský líder Froome má pred záverečnou etapou na čele celkového poradia náskok 26 sekúnd pred Van Garderenom a 31 sekúnd pred Uránom. Velitsovi patrí 28. miesto s odstupom 3:35 min a Sagan je päťdesiaty prvý (+7:14). Pred nedeľňajším vyvrcholením pretekov Okolo Ománu Sagan zároveň obsadzuje 2. priečku v bodovacej súťaži za Nemcom Andrém Greipelom.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies