Froome sa ťažko vyrovnáva s odchodom z TdF

NETKY.SK • 10 Júl 2014, 12:05 • 2 min
Froome sa ťažko vyrovnáva s odchodom z TdF

LILLE - Britský cyklista Chris Froome sa stále nemôže spamätať zo svojho núteného odstúpenia z Tour de France. Obhajca celkového prvenstva z vlaňajška si určite nepredstavoval, že "neprežije" ani prvý týždeň na najslávnejších pretekoch sveta a už v 5. etape skončí doudieraný po viacerých pádoch v zbernom aute svojho tímu Sky.

slovakia

left justify in out

"Som zničený z toho, čo sa stalo. Musel som však odstúpiť, pokračovať sa za daných okolností nedalo. Už dnes večer poletím domov a absolvujem ďalšie vyšetrenia zraneného zápästia," priznal Froome pre server TeamSky.com. 

Do náročnej piatej etape s deviatimi sekciami mokrých kociek "pavé" nastúpil Froome s obviazaným ľavým zápästím ako pamiatkou na pád vo 4. etape. Frooma zápästie bolelo a z toho dôvodu nie vždy mal kontrolu nad svojím bicyklom. Po druhom páde na 85. km napokon z pretekov odstúpil. "Vzhľadom na rôzne kostičky nachádzajúce sa v zápästí a opuch, ktorý ich zakryl, nebolo možnéihneď diagnostikovať možnú zlomeninu. Sám Chris však uznal, že bolo lepšie odstúpiť, lebo bolesť sa stávala neznesiteľnou. V najbližších dňoch sa ho budeme snažiť dať dokopy natoľko, aby sa v krátkom čase mohol vrátiť do sedla bicykla," komentoval tímový lekár Sky Alan Farrell. 

 

Novým lídrom britského zoskupenia pre celkovú klasifikáciu by sa mal stať Austrálčan Richie Porte, vlani dvorný Froomov pomocník v kopcoch. "Všetci sú pripravení pomôcť Richiemu k dobrému výsledku. On je v excelentnej forme, budem im držať palce," odkázal Froome. Porte bol pred šiestou etapou na 8. mieste s časovým mankom 1:54 min za lídrom Vincenzom Nibalim. 

 

Generálny manažér Team Sky David Brailsford vyslovil nádej, že Froome by mohol byť lídrom tímu na tohtoročnej Vuelte, ktorá sa jazdí tradične na prelome augusta a septembra v Španielsku (23. 8. - 14. 9.). 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona