Froome sa predstaví v Londýne pred OH v Riu

NETKY.SK • 24 Júl 2016, 15:04 • 2 min
Froome sa predstaví v Londýne pred OH v Riu

RIO DE JANEIRO - Čoskoro už trojnásobný víťaz Tour de France Christopher Froome sa budúcu nedeľu zúčastní na jednorazových cyklistických pretekoch RideLondon Classic v britskej metropole.

slovakia

left justify in out

Bude to preňho generálka pred odchodom na olympijské hry do Ria de Janeira. Froome sa v Brazílii predstaví v cestných pretekoch s hromadným štartom aj časovke.

"Veľmi sa teším na podujatie na domácich cestách. Verím, že si dovtedy po Tour trochu oddýchnem. Do Ria pôjdeme celé družstvo s týždňovým predstihom pred pretekmi, aby sme mali dostatok času na tréning," uviedol Christopher Froome po sobotňajšom dojazde predposlednej etapy TdF v Morzine.

Paradoxne vyznieva fakt, že odkedy "Froomie" v roku 2010 podpísal zmluvu s tímom Sky, jeho jediné dve vystúpenia na Britských ostrovoch boli na národnom šampionáte v roku 2010 a na olympijských hrách v Londýne o dva roky neskôr, kde získal v časovke bronzovú medailu. "Bude pre mňa obrovská česť stretnúť sa s domácimi fanúšikmi a vyskúšať si výkonnosť pred odchodom do Ria," doplnil Froome smerom k pretekom RideLondon Classic.

Tridsaťjedenročný rodák z kenského Nairobi Froome zvažuje tohto roku aj účasť na pretekoch Okolo Španielska, čiže Vuelte (20. 8. - 11. 9.). Rozhodnutie si však nechá až na obdobie po skončení OH. Froome si v minulosti pripísal na Vuelte dve druhé miesta (2011 a 2014), vlani záverečné preteky najvyššej kategórie Grand Tour nedokončil. "Budem o tom veľa rozmýšľať Doteraz som celé úsilie venoval úspechu na Tour de France a to sa mi aj podarilo. Zvládnuť dve podujatia Grand Tour v jednom roku na zodpovedajúcej úrovni je mimoriadne náročné," uzavrel Froome.


 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies