Froome sa bol v Brazílii zoznámiť s olympijskou traťou

NETKY.SK • 9 November 2015, 13:53 • 2 min
Froome sa bol v Brazílii zoznámiť s olympijskou traťou

DUBLIN - Úradujúci víťaz cyklistickej Tour de France Chris Froome si urobil výlet do brazílskeho Ria de Janeiro, aby sa lepšie zoznámil s traťou budúcoročných olympijských hier. Práve triumf na okruhu v Riu je jedným z cieľov 30-ročného jazdca tímu Sky v budúcej sezóne. Sústredí sa na preteky s hromadným štartom aj individuálnu časovku. Ešte predtým bude chcieť obhájiť triumf na TdF.

slovakia

left justify in out

"Bude to vzrušujúci rok, to vám môžem povedať už teraz. Hlavné ciele sú Tour a Rio. Okruhy pre preteky aj časovku mi vyhovujú. V časovke je zahrnuté viac ako kilometrové stúpanie a celkovo prejdeme vyše 50 km, takže to nebude ľahké. Preteky s hromadným štartom merajú viac ako 250 km a nastúpame takmer 5000 výškových metrov. Ak budem po Tour de France vo forme, snáď budem schopný zabojovať o víťazstvo," povedal Froome pre Sky Sports. Najslávnejšie cyklistické podujatie na svete Tour de France, ktoré kenský rodák ovládol v rokoch 2013 a 2015, je na programe od 2. do 24. júla. Olympijské preteky s hromadným štartom sú naplánované na 7. augusta a individuálna časovka sa pôjde o tri dni neskôr. Informácie zverejnil portál Cyclingnews.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies