Froome podporuje celoživotný dištanc pre hriešnikov

NETKY.SK • 18 August 2013, 15:31 • 2 min
Froome podporuje celoživotný dištanc pre hriešnikov

LONDÝN - Christopher Froome (víťaz Tour de France 2013): "Rozhodne si myslím, že musia jestvovať tvrdšie tresty pre ľudí, ktorí porušujú pravidlá"

slovakia

left justify in out

Úradujúci víťaz cyklistických pretekov Tour de France Brit Christopher Froome tvrdí, že je za doživotný zákaz pre cyklistov, ktorí preukázateľne použili drogy na zlepšenie svojich výkonov. "Rozhodne si myslím, že musia jestvovať tvrdšie tresty pre ľudí, ktorí porušujú pravidlá," povedal 28-ročný Brit pre periodikum The Mail on Sunday a pokračoval: "Nie som si istý, či by mali mať vôbec možnosť vrátiť sa späť do sveta športu. Možno by som bol za celoživotný zákaz pre tých, ktorí boli usvedčení z používania zakázaného krvného ´boostera´ alebo EPO, prípadne z niečoho, čo je stopercentné podvádzanie."

Froomove výkony na tohtoročnej Tour vyvolali vlnu skepticizmu a mnohí začali pochybovať o tom, či za nimi nie je takisto ako v prípade Lancea Armstronga doping. Napríklad pre taliansky denník Gazzetta dello Sport je podozrivé, s akou ľahkosťou Brit na Tour vládol. "Moje výkony sú vierohodné a obstoja aj pri budúcich kontrolách," rezolútne odmietol všetky obvinenia Froome. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona