Froome po ďalšom páde v 5. etape odstúpil z Tour

NETKY.SK • 9 Júl 2014, 16:08 • 2 min
Froome po ďalšom páde v 5. etape odstúpil z Tour

YPRES - Britský cyklista Chris Froome neobháji titul z uplynulého ročníka Tour de France. Jazdec stajne Sky totiž odstúpil 66 kilometrov pred cieľom stredajšej 5. etapy z belgického Ypres do Arenberg Port du Hainaut.

slovakia

left justify in out

Dvadsaťdeväťročný vlaňajší víťaz mal problémy už v utorňajšej etape, keď si pri páde oškrel ľavé koleno, lakeť a zranil zápästie. V stredu spadol prvýkrát už na začiatku náročnej 152,5-kilometrovej trate, na ktorej jazdcom komplikovalo situáciu daždivé počasie. Druhý pád a definitívny koniec prišiel asi 66 km pred cieľom. Froome sa len ťažko pozviechal zo zeme, pričom len s ťažkosťami hýbal pravou rukou. Keď prišiel servisný automobil Sky s jeho mechanikmi, skúsil sa posadiť na bicykel, no vzápätí s bolestivými výrazom len pokýval hlavou na znak, že to nepôjde a nasadol do auta.

 

Organizátori podujatia museli upraviť pre nepriaznivé počasie časť plánovanej trasy stredajšej etapy. Lejak ich donútil vyradiť dva nebezpečné úseky s dlažobnými kockami.

 

Trasa tak neviedla po kilometrovej časti na kockách pri Mons-en-Pévél a organizátori vyradili aj o 400 metrov dlhší úsek medzi Orchies a Beuvry-la-Foret. Na dlažobných kockách tak absolvovali cyklisti len sedem úsekov a 13 namiesto plánovaných 15,4 km.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona