Froome opäť spadol, v pretekoch však pokračuje

NETKY.SK • 9 Júl 2014, 15:47 • 2 min
Froome opäť spadol, v pretekoch však pokračuje

YPRES - Britský cyklista Chris Froome z tímu Sky sa nevyhol ťažkostiam ani v stredajšej 5. etape pretekov Tour de France.

slovakia

left justify in out

Na začiatku náročnej 152,5-kilometrovej trate, na ktorej jazdcom komplikovalo situáciu daždivé počasie, opäť spadol. Obhajca prvenstva sa však zodvihol a pokračoval v pretekoch. Zopakoval sa tak scenár z utorka, keď si pri páde oškrel koleno, lakeť a zranil zápästie.

 

Organizátori podujatia museli upraviť pre nepriaznivé počasie časť plánovanej trasy stredajšej etapy. Lejak ich donútil vyradiť dva nebezpečné úseky s dlažobnými kockami.

 

Podľa informácií agentúry dpa trasa nepovedie po kilometrovej trati na kockách pri Mons-en-Pévél a vyradilo aj o 400 metrov dlhší úsek medzi Orchies a Beuvry-la-Foret. Štart 156 km dlhej, obávanej 5. etapy bol v belgickom Ypres, cieľ v Arenbergu Port du Hainaut. Na dlažobných kockách sa po zásahu organizátorov pôjde sedem úsekov a 13 namiesto plánovaných 15,4 km.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona